Ungt storting Representantene på det nye Stortinget har en gjennomsnittsalder på bare drøye 45 år. I flere fylker er snittalderen under 40. (Foto: NTB scanpix)

Ungt storting Representantene på det nye Stortinget har en gjennomsnittsalder på bare drøye 45 år. I flere fylker er snittalderen under 40. Foto: NTB scanpix

Valg 2017

«Valget over for denne gang»

En av de ting som fester seg hos meg i disse oppsummeringens dager er nyheten om at vi får ett rekordungt storting med en gjennomsnittsalder så vidt over 40 år, her i Møre og Romsdal er representantene under 40 år.


Slik blir det nye Stortinget

Tirsdag sendte fintellingen kandidater inn og ut av Stortinget, men nå later det meste til å være klart. Valgdeltakelsen ser ut til å ende på 77,7 prosent.

Flere representanter som så vidt har bikket 20 år, de er helt sikkert både dyktige og ambisiøse men det er et faktum at de mangler sånn cirka 40 års livserfaring til «sannsynligvis» å bli gode representanter for de saker den aldrende del av befolkningen i Norge er opptatt av.

Dette er ett problem som vi må ta på alvor og derfor er det godt å vite at vi i Pensjonistpartiet har en øket oppslutning både her i fylket og over det ganske land.

De velgerne som egentlig har sitt hjerte hos oss men som denne gangen valgte å gi sin stemme til andre partier etter filosofien om at vi sannsynligvis ikke kommer på Stortinget allikevel tenkte nok ikke på denne effekten.

Men ikke resigner, Pensjonistpartiet er i siget og vi kommer til å kjempe for våre saker ufortrødent fram mot kommune og fylkestingsvalget i 2019 og neste stortingsvalg i 2021 til tross for at vi har en stor utfordring med å bli nok synlig i media og debatter, det er ikke det at vi ikke vil men det er vel heller slik at de som styrer dette ikke vil.

Les flere saker om stortingsvalget 2017.

Vi er meget takknemlige til de som valgte å gi sin stemme til oss denne gangen og kan love at vi ikke har glemt dere til tross for at valget er over for denne gang, vi står på landet rundt i kommunestyrer og fylkesting og kommer enda sterkere fremover.

Du som går rundt med en liten «politiker» i magen og som vil være en del av ett kommende vinnende team må ta kontakt med undertegnede for å få i gang lokallag i din kommune eller å engasjere deg der vi allerede er etablert.

Takk igjen til alle de som valgte å gi sin stemme til Pensjonistpartiet denne gangen og husk at «de gamle er eldst» og at det kommer nye muligheter!

Dagfinn Wiik
Pensjonistpartiet i M & R

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Helgapraten med Høstscena-aktuelle Martha Standal

Totalt dedikert

Martha var bare 16 år da hun begynte på Balletthøgskolen i Oslo. Et modig sprang for ei pysete og hjemmekjær lita jente. Nå gjør hun karriere i en tøff og utrygg bransje, med knallhard ballettdisiplin i bagasjen.

Alt er klart til å hjelpe Veslemannen til å rase

– Nå er vi rimelig godt forberedt

Snart tre år etter at beboerne på Lyngheim ble evakuert første gang, er alt klart til å bruke vann for å hjelpe naturen å utløse et ras fra Veslemannen.

Direkte: Seks kamper i Premier League

Kan Manchester-lagene fortsette seiersrekken?

Er ikke helt sikker på at han satser videre neste år

Riise: – Personlig har det vært et tungt år