Det minner ikke så lite om gammeldags religiøs vekkelse. Men med i alle fall EN stor forskjell;

I den kristne vekkelsen legges fokus på tilgivelse og oppreisning. I #metoo-vekkelsen fokuseres på uthenging og forkastelse. Dessuten anvendes til dels syndebukkmetoden. Det ser ut for at jakten ikke tar slutt før der er i alle fall EN riktig stor synder for hvert parti.

Når det gjelder Aps Trond Giske, foregikk den interne hetsen som verst ved jul- og nyttårsfeiringa. En primitiv folkeforlystelse og tilsynelatende en dårlig fordekt maktkamp, spør du meg.

Så er vi blitt vitne til at i kjølvatnet av Giske kom det større syndere på scenen etter hvert. Ja, i den grad at Trond Giske i forhold ble redusert til å bare være en klossete flørter.

I de fleste menneskers livsanskuelse er det vel langt fra det å være kvinnfolkgalen til å være en kriminell avviker og overgriper (?) Et sannhetsord av Den store mesteren fra Nasaret kan være betimelig: «Den som er ren, han kan kaste den første sten».

Jeg sier igjen: Det er prisverdig med opprydding, men Høyre går lenger i opprydningen enn å straffe syndere. Etter hva jeg har hørt og lest forbyr de med øyeblikkelig virkning alkohol på Unge Høyres samlinger. Bra, men ikke nok. De begynner i feil ende.

De godt voksnes eksempel har erfaringsmessig stor virkning. En annen ting er at skal denne opprydningsaksjonen bli tatt alvorlig må også alkoholbruken tas med i oppgjøret. Når en leser hva meldere i #metoo sier så sitter en igjen med det klare faktum at anvendelse av alkohol aldeles ikke er uten skyld i svært mye av utskeielsene.

For øvrig burde det vært igangsatt en undersøkelse på hva politikere drikker gjennom et år (jeg holdt på å si i embeds medfør) «på skattebetalernes regning» – som de liker å uttrykke seg i Frp.

For min del, vil jeg ikke sette fram påstand om at folkevalgte er mer drikkfeldige enn mange andre grupper i samfunnet.

Men det drives jo undersøkelser og forskning på så mange områder, så hvorfor ikke se på dette også?

Utfallet vet vi jo ikke før et resultat foreligger og kanskje kunne en slik undersøkelse falle anstendig ut, for alt jeg vet.

I alle fall kunne det vært spennende å se hva denne supen koster.