I en børsmelding onsdag går det fram at mer enn 94 prosent av eierne til et obligasjonslån som nå er på rundt 350 millioner kroner, slutter seg til forslaget om gjeldssanering. Kravet var to tredjedels flertall, og rederiet utsatte et møte som var tillyst 11. mars for å øke tilslutningen blant obligasjonseierne.

Forslaget fra det Ålesund-baserte rederiet Golden Energy gikk ut på at selskapet kjøper tilbake opp til hundre millioner kroner av gjeldsbrevet til rabattert pris, slik at gjelda blir redusert til 249 millioner kroner. De vil bare betale maksimalt 30 prosent, det vil si 30 millioner kroner, for å bli kvitt disse hundre millioner gjeldskronene.

Golden Energy la opp til en «budprosess» som innebærer at de prioriteter de obligasjonseierne som er fornøyd med mindre enn 30 prosent av det pålydende beløpet.

Golden Energy fikk betalingsproblemer etter at de angivelig ikke har fått fullt oppgjør for et oppdrag i Angola. Rederiet eier selv to offshorefartøyer, som begge er i drift. I tillegg står rederiet for management for flere skip.