<strong>Legasea:</strong> Smaksprøven fra Legasea konferansen nylig. Nå har utenlandske journalister fattet interesse for norsk sjømatindustri. (Foto: Nils Harald Ånstad)

Legasea: Smaksprøven fra Legasea konferansen nylig. Nå har utenlandske journalister fattet interesse for norsk sjømatindustri. Foto: Nils Harald Ånstad

15 utenlandske journalister skal sjekke sjømateventyret

Mandag 30. mai ankommer 15 journalister fra USA, UK, Frankrike, Belgia og Danmark for å se nærmere på den biomarine industrien i Ålesund og på Møre.

De vil i løpet av tre dager besøke flere bedrifter for å se på hvordan restråstoff fra norsk sjømatindustri kan forvandles til produkter som kan forebygge globale helseproblemer. Det dreier seg om livsstilsykdommer som f.eks. hjerte/kar, fedme og diabetes, og aldringsprosesser i form av muskelsvinn.

Restråstoffet det er snakk om nå er fra ombordproduksjon fra hvitfisktrålere, som av mange i den norske trålerflåten i dag returnerer til havet. Men medlemmer i Legasea leder an i å gjøre dette fra «null til gull», sier klyngeleder i Legasea Oddvar Skarbø.

Han peker i denne sammenheng på rederier som Havfisk, Strand, Eros/Vartdal og Nordic Wildfish.


Serverte godteri av fiskeavskjær

Ambisjonene om å bli verdensledende marin klynge sto i stil med gjestene. I går ble verdens første symposium på marine proteiner og peptider høytidelig åpnet av kronprins Haakon på NMK. 
Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Sunnmøre har færrest uføre i Møre og Romsdal

Åtte av 10 kommuner på Nordmøre ligger over landsnittet for tallet på uføretrygda. 13 av 17 sunnmørskommuner ligger under landsnittet. Det viser tallene i den ferske fylkesstatistikken.