Leder for en dag Martine Løkka fra Ålesund (t.v.) skal følge konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower Group gjennom arbeidsdagen.
(Foto: Ungt Entreprenørskap)

Leder for en dag Martine Løkka fra Ålesund (t.v.) skal følge konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower Group gjennom arbeidsdagen. Foto: Ungt Entreprenørskap

Leder for en dag

Martine (22) skal «skygge» konsernsjef

Denne uka skal norske toppledere ha med seg unge ledertalenter på jobb. Martine Løkka (22) fra Ålesund skal «skygge» konsernsjefen i Manpower Group Norge.

– Jeg har stor interesse for innovasjon og forretningsstrategi, sier Martine Løkka (22) fra Ålesund.

Til daglig er hun masterstudent i Organisasjon, ledelse og arbeid ved Universitetet i Oslo.

Startet egen bedrift

I en alder av 18 år startet Martine Løkka studentbedriften Protector SB sammen med medstudenter på NTNU i Ålesund, eller Høgskolen i Ålesund som det het den gang.

– Jeg har stor interesse for innovasjon og forretningsstrategi. I Protector SB fikk vi skape vårt eget produkt, starte egen bedrift og prøve oss ut i næringslivet. Prosjektet gikk over all forventning og det var en ekstremt lærerik prosess, sier Martine Løkka i en pressemelding. Protect SB utviklet en trygghetsalarm knyttet til en app med GPS-sporing.

Heier på ungdom

Nå har Ungt Entreprenørskap gitt henne en unik sjanse. Hun skal følge konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower Group gjennom arbeidsdagen.

Brath er styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge. ManpowerGroup har også utviklet og drevet «Leder for en dag» sammen med organisasjonen gjennom 13 år.

– Norsk næringsliv trenger unge som kan tenke nytt og som kan bidra til å skape verdier. Jeg er stolt og glad over at så mange ledere og virksomheter, gjennom å delta på Leder for en dag, involverer seg i de unges utdannelse. Det gir et viktig signal til skoleverket og samfunnet, sier Brath i pressemeldingen.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Krisen i AaFK:

AaFK svarer på kritikken

– Er handlekraft det samme som å sparke treneren?

Daglig leder Geir S. Vik i AaFK stiller spørsmålet som reaksjon på sportsleder Helge Skuseths kommentar om situasjonen som Aalesunds FK har kommet i etter elleve kamper uten seier.

Kan det skje igjen?

Dette er overlevelsesgaven som reddet AaFK fra nedrykk i fjor

Høsten 2016 sikret AaFK seg 22 av 24 poeng på åtte strake kamper etter Arild Traa sin overlevelsesgave ”Kampen for å overleve” til fotballklubben i sitt hjerte, Aalesunds Fotballklubb. 

Debatt i Sunnmørsposten

Årim får kritikk for sortering av matavfall:

- Dette er direkte feil, svarer Årim

- Det er uheldig at «ekspertar» forsøker å etablere sanningar basert på feil faktagrunnlag, seier dagleg leiar Øystein Peder Solevåg i Årim i ein kronikk sendt til Sunnmørsposten.

Derfor innfører Årim sortering av matavfall

«Alt du sorterer blir til noko nytt»

No innfører Årim ny kjeldesorteringsløysing. Innbyggjarane i Giske er først ut. Hensikta er å utnytte ressursane i avfallet best mogleg.