Leder for en dag Martine Løkka fra Ålesund (t.v.) skal følge konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower Group gjennom arbeidsdagen.
            (Foto: Ungt Entreprenørskap)

Leder for en dag Martine Løkka fra Ålesund (t.v.) skal følge konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower Group gjennom arbeidsdagen.Foto: Ungt Entreprenørskap

Leder for en dag

Martine (22) skal «skygge» konsernsjef

Denne uka skal norske toppledere ha med seg unge ledertalenter på jobb. Martine Løkka (22) fra Ålesund skal «skygge» konsernsjefen i Manpower Group Norge.

– Jeg har stor interesse for innovasjon og forretningsstrategi, sier Martine Løkka (22) fra Ålesund.

Til daglig er hun masterstudent i Organisasjon, ledelse og arbeid ved Universitetet i Oslo.

Startet egen bedrift

I en alder av 18 år startet Martine Løkka studentbedriften Protector SB sammen med medstudenter på NTNU i Ålesund, eller Høgskolen i Ålesund som det het den gang.

– Jeg har stor interesse for innovasjon og forretningsstrategi. I Protector SB fikk vi skape vårt eget produkt, starte egen bedrift og prøve oss ut i næringslivet. Prosjektet gikk over all forventning og det var en ekstremt lærerik prosess, sier Martine Løkka i en pressemelding. Protect SB utviklet en trygghetsalarm knyttet til en app med GPS-sporing.

Heier på ungdom

Nå har Ungt Entreprenørskap gitt henne en unik sjanse. Hun skal følge konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower Group gjennom arbeidsdagen.

Brath er styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge. ManpowerGroup har også utviklet og drevet «Leder for en dag» sammen med organisasjonen gjennom 13 år.

– Norsk næringsliv trenger unge som kan tenke nytt og som kan bidra til å skape verdier. Jeg er stolt og glad over at så mange ledere og virksomheter, gjennom å delta på Leder for en dag, involverer seg i de unges utdannelse. Det gir et viktig signal til skoleverket og samfunnet, sier Brath i pressemeldingen.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Kystreiarlaga og Ekornes samde om at dei som lagar varene bør få økonomiske gulrøter:

– Endringa frå land- til sjøtransport skjer for sakte

Ålesunder deler kunnskap om laksefiske i ny bok:

– Du behøver ikke å ha mye dyrt utstyr. Det er ikke det som er avgjørende

– Det er selve fiskinga som er viktigst, ikke fangsten. Men jeg spiser mye laks, altså.