Hofseth Biocare er for alvor i gang med produksjonen etter nyinvesteringer. Ifølge en fersk kvartalsrapport fra det børsnoterte selskapet, nærmer årsomsetningen seg 100 millioner.

På rett veg Roger Hofseth henter de største inntektene fra oppdrett og foredling av fisk, men nå er det utsikter til at også Hofseth Biocare kan kaste av seg. Foto: Staale Wattø

Fjoråret ble preget av omstilling for selskapet, som blant annet lager omega 3-produkter, som fiskeolje og proteiner til mennesker og kjæledyr. Det er investert i nytt produksjonsanlegg i Midsund og selskapet driver også fabrikk i Berkåk i Sør-Trøndelag.

Gründer ved roret

Onsdag morgen sendte selskapet ut børsmelding om resultatet for 3. kvartal, som viser et solid hopp i omsetningen. Inntektene for kvartalet ble tidoblet sammenlignet med samme periode i fjor.

– Målet vårt er å levere ingredienser av høg kvalitet til markedet, og nå begynner vi endelig å se resultatene av alt arbeidet vi har lagt ned, sier Roger Hofseth i en kommentar.

– Vi regner med å oppnå full kapasitet i produksjonen i starten av 2018, legger Hofseth til.

Hofseth Biocare her per i dag 37 ansatte.

Minus, men har friske penger

Inntektene i 3. kvartal endte på knapt 28 millioner kroner. På grunn av store avskrivinger ender likevel resultatet før skatt på minus 12 millioner kroner for kvartalet.

Omsetningen ved utgangen av kvartalet endte på 92 millioner kroner og resultat før skatt i samme periode ble minus 3,5 millioner kroner.

Selskapet har positiv kontantstrøm og har samtidig hentet inn 35 millioner kroner i frisk kapital i november.