Det melder Pretre i en pressemelding. Dagens eiere av Pretre har inngått en avtale om salg av samtlige aksjer. Transaksjonen forventes gjennomført i løpet av februar.

Pretre, som blei etablert i 1976, har rundt 120 ansatte og er med dette landets største produsent av prefabrikerte trekonstruksjoner, ifølge pressemeldingen. Selskapet har hovedkontor i Stryn og leverer produkter over heile Norge.

– Vi er svært fornøyd med å få Mestergruppen inn som ny eier avPretre. Mestergruppens sterke markedsposisjon, investeringsevne oglangsiktighet gir Pretre mulighet til å satse videre på strategienom å tilby markedets beste industrialiserte løsninger fortrehusbebyggelsen i Norge, sier Geir Vegsund, styreleder i Pretre, ifølge pressemeldinga.

– Vil ikke endre strategi

Konsernsjef i Mestergruppen, Mikkel Sandvik, understreker at Pretrevil fortsette som et selvstendig selskap med nåværende ledelse ogadministrasjon, skriver selskapet.

– Pretre har gjennom mange år vært en viktigkvalitetsleverandør til Mestergruppen, og vi er Pretre sin desidertstørste kunde. Når eierne nå ønsket å selge, var det naturlig forMestergruppen å tre inn som ny eier. Det er imidlertid viktig foross å understreke at dette eierskiftet ikke vil påvirke strategientil Pretre, som har vært svært vellykket gjennom mange år, ogvirksomheten vil fortsette som et selvstendig selskap med nåværendeledelse og administrasjon. Med andre ord så blir det «business asusual», sier Sandvik.

Mestergruppen AS er et av landets største byggekonsern med en omsetning på cirka 8 milliarder kroner. Selskapets største eier er Ferd, som er et familieeid investeringsselskap eid av Johan H. Andresen og hans familie.