Fredag ble en historisk eksportkontrakt signert i ærverdige La Grande Epicerie de Paris.

Norsk fenalår med beskyttet betegnelse, skal eksporteres til franske forbrukere. Produsentene som skal eksportere er Tind Spekevarer AS på Stranda, Nortura og Bjorli Fjellmat.

Les også: Tind klatrar mot toppenLes også: Fire får felles salsselskap

- Vi har fått en utrolig positiv mottakelse og dette er et interessant marked for oss. Det er hyggelig å ha produkter i de mest eksklusive miljøene i Paris. Det gir oss god tro på produktene våre, sier styreforman Bjørn Ringstad i Tind Spekevarer AS til smp.no.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug var til stede under kontraktssigneringen mellom produsentene og Bon Marché.

- Jeg er svært imponert over hva sammenslutningen av fenalårsprodusenter har klart å få til på svært kort tid og med stor egeninnsats, sier Sylvi Listhaug.

Les flere næringslivsnyheter fra Sunnmørsposten.

Til sammen tre produsenter som nå skal eksportere fenalår til Paris har med samarbeidspartner Saveurs de Norvège jobbet målbevisst med markedsundersøkelser og salgsmøter siden SIRHA-mesen i Lyon.

Fenalåret som skal selges i Paris har en beskyttet betegnelse som stiller det i samme kategori som Champagne og Roquefort.

Norsk fenalår blir nå lansert som egen merkevare i Frankrike. Foto: Scanpix