Flygeren omkom da et spansk kampfly styrtet i Llanos de Albacete sørøst i landet. Foto: Policia Local de Albacete via AP / NTB scanpix

Flygeren omkom da et spansk kampfly styrtet i Llanos de Albacete sørøst i landet. Foto: Policia Local de Albacete via AP / NTB scanpix

Spansk kampfly styrtet etter nasjonaldagsfeiring

Et spansk kampfly styrtet torsdag etter å ha deltatt i markeringen av landets nasjonaldag. Piloten omkom i ulykken.

Det spanske forsvarsdepartementet opplyser at Eurofighter-flyet gikk i bakken nær militærbasen ved Albacete, rundt 300 kilometer sørøst for Madrid.

Øyevitner forteller til nyhetsbyrået Europa Press at flyet styrtet da flere jagerfly gjorde manøvere på vei inn mot basen. Flyet begynte å brenne etter at det traff bakken.

Totalt var 78 fly på vingene samtidig med en militærparade som finner sted hvert år i Madrid 12. oktober med det spanske kongeparet blant publikum.

– Hvil i fred, kamerat. Takk for at du hjalp oss med å feire dagen du har gitt livet ditt for. Vi kommer ikke til å glemme deg, heter det i en kondolansemelding på det spanske forsvarsdepartementets Twitter-konto.


(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

«Folkets lag» gir sine beste råd

11 råd mot AaFK-nedrykk

Mange kamper uten seier og nest sist på tabellen fire kamper før sesongslutt i Eliteserien. Vi spurte 11 tilfeldige personer på gata i Ålesund: Hva er ditt beste råd til AaFK for å unngå nedrykk?