Reisende venter på å få komme om bord i fly på flyplassen i Nice i Sør-Frankrike. En streik blant franske flygeledere har de siste dagene ført til at mange avganger til og fra franske flyplasser er blitt innstilt. Men onsdag ble det sagt at streiken trolig ville bli avblåst natt til torsdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Reisende venter på å få komme om bord i fly på flyplassen i Nice i Sør-Frankrike. En streik blant franske flygeledere har de siste dagene ført til at mange avganger til og fra franske flyplasser er blitt innstilt. Men onsdag ble det sagt at streiken trolig ville bli avblåst natt til torsdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Fransk flygelederstreik kan gå mot slutten

Paris/Oslo (NTB-Trond Børrehaug Hansen): Flygelederstreiken i Frankrike blir trolig avblåst natt til torsdag. Hundrevis av flygninger er blitt innstilt som følge av den lammende streiken.

Også SAS har merket problemene, men onsdag fikk selskapets trafikkontor vite at streiken snart ville være over. I mellomtiden forsøkte SAS å løse problemene med redusert trafikkapasitet i Frankrike ved å sette inn færre, men større fly.

– Onsdag ble tre av vår flygninger til Paris og én til Nice innstilt. Passasjerene fikk tilbud om å av- eller ombestille billettene, eller dra til København og videre derfra med større fly til Paris, opplyser pressekontakt Tormod Sandstø i SAS til NTB.

– Vi har jobbet fra mandag med å få kontroll over denne situasjonen, tilføyer han.

Pressevakt Joachim Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen understreket at passasjerene må kontakte flyselskapene og ikke flyplassen for å få vite hvilke fly som går – og ikke går.

Andersen bekreftet at i tillegg til SAS måtte både Norwegian og Air France avlyse flygninger til Paris og Nice onsdag. Opplysninger om kansellerte Norwegian-avganger var lagt ut på selskapets nettsider. (©NTB)

Siste nyheter

USA vil skjerpe NATOs beredskap kraftig

Washington (NTB-Reuters): USA varsler at beredskapsnivået for NATOs utrykningsstyrker ligger an til å skjerpes kraftig i forbindelse med Russlands innblanding i Ukraina.

Bieber siktet etter kollisjon i Canada

Ottawa (NTB-AFP-Reuters): Popstjernen Justin Bieber har nok en gang havnet i trøbbel med politiet. Stjernen var fredag innblandet i en kollisjon på den canadiske landsbygda.

SITE: – IS har halshogd Steven Sotloff

Washington (NTB-Reuters): Den islamske staten (IS) har offentliggjort en video som viser at den amerikanske journalisten Steven Sotloff halshogges, melder organisasjonen SITE.

Uvisst om amerikansk angrep drepte somalisk islamistleder

Washington (NTB-AFP-Reuters): USA jobber fortsatt for å finne ut om al-Shabaabs leder Ahmed Abdi Godane ble drept da USA gjennomførte et luftangrep i Somalia mandag.

Ukraina kan trenge mer penger for å takle krisen

Washington (NTB-Reuters): Det internasjonale pengefondet (IMF) mener Ukraina ikke vil være i stand til å oppnå alle sine mål med dagens låneprogram.

Einige om makrell

Opnar mottaka igjen.

Lover mer penger til skolene

Torbjørn Røe Isaksen (H) vil følge opp kravene fra partene i læreroppgjøret.

Norge kan få sin laveste FIFA-ranking noensinne

I 1993 var vi nest best i verden, nå kan vi få 73. plass.

- Norges klart beste bane

Denne helga var det NM i diskgolf på Vasset diskgolfpark på Sula.

Rusa på moped

Mann i 30-åra anmeld etter å ha køyrd medan han var rusa.

Viser Gaza solidaritet

– Konflikten bør ikke bli som en fotballkamp der vi heier på hvert vårt lag.

Anmeldt for kniv og amfetamin

En mann i 50-åra ble tirsdag ettermiddag anmeldt for besittelse av kniv og mindre mengde amfetamin.

Fotgjenger påkjørt

Fotgjengeren var beruset i et gangfelt da påkjørselen skjedde.

– Et råskinn av en båt

Bergen brannvesen full av lovord om ny brannbåt fra Ålesund.