Reisende venter på å få komme om bord i fly på flyplassen i Nice i Sør-Frankrike. En streik blant franske flygeledere har de siste dagene ført til at mange avganger til og fra franske flyplasser er blitt innstilt. Men onsdag ble det sagt at streiken trolig ville bli avblåst natt til torsdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Reisende venter på å få komme om bord i fly på flyplassen i Nice i Sør-Frankrike. En streik blant franske flygeledere har de siste dagene ført til at mange avganger til og fra franske flyplasser er blitt innstilt. Men onsdag ble det sagt at streiken trolig ville bli avblåst natt til torsdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Fransk flygelederstreik kan gå mot slutten

Paris/Oslo (NTB-Trond Børrehaug Hansen): Flygelederstreiken i Frankrike blir trolig avblåst natt til torsdag. Hundrevis av flygninger er blitt innstilt som følge av den lammende streiken.

Også SAS har merket problemene, men onsdag fikk selskapets trafikkontor vite at streiken snart ville være over. I mellomtiden forsøkte SAS å løse problemene med redusert trafikkapasitet i Frankrike ved å sette inn færre, men større fly.

– Onsdag ble tre av vår flygninger til Paris og én til Nice innstilt. Passasjerene fikk tilbud om å av- eller ombestille billettene, eller dra til København og videre derfra med større fly til Paris, opplyser pressekontakt Tormod Sandstø i SAS til NTB.

– Vi har jobbet fra mandag med å få kontroll over denne situasjonen, tilføyer han.

Pressevakt Joachim Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen understreket at passasjerene må kontakte flyselskapene og ikke flyplassen for å få vite hvilke fly som går – og ikke går.

Andersen bekreftet at i tillegg til SAS måtte både Norwegian og Air France avlyse flygninger til Paris og Nice onsdag. Opplysninger om kansellerte Norwegian-avganger var lagt ut på selskapets nettsider. (©NTB)

Siste nyheter

Drap i sveitsisk moské

St. Gallen (NTB-Reuters-AFP): En mann ble drept i en skyteepisode i en moské i St. Gallen nordøst i Sveits fredag, opplyser politiet i landet.

Raseri i Ukraina etter at russisk kolonne krysset grensen

Donetsk/Oslo (NTB-Are Føli): Ukraina beskylder Russland for å ha iverksatt en invasjon etter at et stort antall russiske lastebiler med nødhjelp krysset den ukrainske grensen.

Ashton: – Russland krenket Ukrainas grense

Brussel (NTB-Reuters): EUs utenrikssjef Catherine Ashton sier fredag at Russlands beslutning om å sende inn 90 lastebiler med nødhjelp til Ukraina er en «klar krenkelse» av den ukrainske grensen.

Titalls drept i skyting i moské i Irak

Baquba (NTB-Reuters-DPA): Minst 73 personer ble drept da medlemmer av en sjiamilits begynte å skyte inne i en sunnimuslimsk moské i Imam Wais i Irak, ifølge sykehuset dit ofrene er brakt.

WHO utarbeider strategi for å bekjempe ebola

Genève (NTB-Reuters): Verdens helseorganisasjon (WHO) opplyser fredag at den har utarbeidet et utkast til en strategiplan for å bekjempe ebolautbruddet i Vest-Afrika de neste seks til ni månedene.

– Slo, sparket og lugget samboeren

Sunnmøring tiltalt for vold og trusler mot samboer og barn.

Historisk samarbeid på Volsdalsberga

Til vanlig er de konkurrenter. Nå må meglerne samarbeide om å selge 160 nye leiligheter.

Disse bildene endret livet til Kristin (42)

Kristin Ludvigsen Gjesdal var overvektig, usikker og ulykkelig. Julen 2007 snudde opp ned på alt. 

- Det var mer et hatoppgjør tidligere

Daniel Berg Hestad snakker om gale sunnmøringer, Moldes psykologiske overtak, årets sesong og sin egen framtid.

Litauere tatt med tjuvgods

Politiet fant en rekke verktøy og maskiner som var stjålet fra sunnmørsbedrifter.

Setter kurs for Chile

Alpinist Sebastian Foss Solevåg er sterkere enn noen gang.