Reisende venter på å få komme om bord i fly på flyplassen i Nice i Sør-Frankrike. En streik blant franske flygeledere har de siste dagene ført til at mange avganger til og fra franske flyplasser er blitt innstilt. Men onsdag ble det sagt at streiken trolig ville bli avblåst natt til torsdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Reisende venter på å få komme om bord i fly på flyplassen i Nice i Sør-Frankrike. En streik blant franske flygeledere har de siste dagene ført til at mange avganger til og fra franske flyplasser er blitt innstilt. Men onsdag ble det sagt at streiken trolig ville bli avblåst natt til torsdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Fransk flygelederstreik kan gå mot slutten

Paris/Oslo (NTB-Trond Børrehaug Hansen): Flygelederstreiken i Frankrike blir trolig avblåst natt til torsdag. Hundrevis av flygninger er blitt innstilt som følge av den lammende streiken.

Også SAS har merket problemene, men onsdag fikk selskapets trafikkontor vite at streiken snart ville være over. I mellomtiden forsøkte SAS å løse problemene med redusert trafikkapasitet i Frankrike ved å sette inn færre, men større fly.

– Onsdag ble tre av vår flygninger til Paris og én til Nice innstilt. Passasjerene fikk tilbud om å av- eller ombestille billettene, eller dra til København og videre derfra med større fly til Paris, opplyser pressekontakt Tormod Sandstø i SAS til NTB.

– Vi har jobbet fra mandag med å få kontroll over denne situasjonen, tilføyer han.

Pressevakt Joachim Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen understreket at passasjerene må kontakte flyselskapene og ikke flyplassen for å få vite hvilke fly som går – og ikke går.

Andersen bekreftet at i tillegg til SAS måtte både Norwegian og Air France avlyse flygninger til Paris og Nice onsdag. Opplysninger om kansellerte Norwegian-avganger var lagt ut på selskapets nettsider. (©NTB)

Siste nyheter

13 klatrere funnet omkommet i skred på Mount Everest

Katmandu (NTB-AFP) 13 personer er bekreftet omkommet og tre personer er fortsatt savnet etter et snøskred på Mount Everest fredag.

Norsk student utvist fra Vest-Sahara

Oslo (NTB): Den norske studenten og menneskerettsaktivisten Kristina Nygaard ble lørdag kastet ut av Vest-Sahara av marokkansk politi, opplyser Støttekomiteen for Vest-Sahara.

Spår lang bergingsaksjon etter ferjeforlis ved Sør-Korea

Seoul (NTB-Reuters): Det vil kunne ta to måneder å heve passasjerferja som sank utenfor Sør-Korea onsdag, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Fire franske journalister satt fri i Syria

Paris (NTB-Reuters-AFP): Fire franske journalister er satt fri etter å ha vært holdt fanget i Syria siden i fjor sommer.

Boko Haram tar ansvar for blodig bombeangrep

Abuja (NTB-AFP): Den ytterliggående islamistiske gruppa Boko Haram sier at den sto bak bombeangrepet mot en busstasjon ved Nigerias hovedstad Abuja i midten av april.

Vil redde truede kulturminner

Byutvikling og bevaring av jugendstilen skal på nytt tas opp til debatt i Ålesund.

Bjørgen: - Jeg får sexladede SMS

Slik er det å dele navn med Norges idrettsstjerner.

Kva er eigentleg norske påsketradisjonar?

Det skal utanlandske studentar i Volda finne ut av denne påska.

Sløkte brann i container

Brannutrykking i Vågsøy laurdag morgon.

HighasaKite toppar Malakoff-programmet

Fleire sterke norske artistnamn spelar på Nordfjoreid.

Presten antar at noen ønsker å skade ham

Bistandsadvokaten: - Pågripelsen skjedde under en akutt hendelse natt til onsdag.

Tettey: - Må vise at vi er menn

Nedrykksstriden tetter seg til i Premier League.

Sjekk hvordan påskeværet blir framover

Lørdag blir det vind og skyer på Sunnmøre.