Reisende venter på å få komme om bord i fly på flyplassen i Nice i Sør-Frankrike. En streik blant franske flygeledere har de siste dagene ført til at mange avganger til og fra franske flyplasser er blitt innstilt. Men onsdag ble det sagt at streiken trolig ville bli avblåst natt til torsdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Reisende venter på å få komme om bord i fly på flyplassen i Nice i Sør-Frankrike. En streik blant franske flygeledere har de siste dagene ført til at mange avganger til og fra franske flyplasser er blitt innstilt. Men onsdag ble det sagt at streiken trolig ville bli avblåst natt til torsdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Fransk flygelederstreik kan gå mot slutten

Paris/Oslo (NTB-Trond Børrehaug Hansen): Flygelederstreiken i Frankrike blir trolig avblåst natt til torsdag. Hundrevis av flygninger er blitt innstilt som følge av den lammende streiken.

Også SAS har merket problemene, men onsdag fikk selskapets trafikkontor vite at streiken snart ville være over. I mellomtiden forsøkte SAS å løse problemene med redusert trafikkapasitet i Frankrike ved å sette inn færre, men større fly.

– Onsdag ble tre av vår flygninger til Paris og én til Nice innstilt. Passasjerene fikk tilbud om å av- eller ombestille billettene, eller dra til København og videre derfra med større fly til Paris, opplyser pressekontakt Tormod Sandstø i SAS til NTB.

– Vi har jobbet fra mandag med å få kontroll over denne situasjonen, tilføyer han.

Pressevakt Joachim Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen understreket at passasjerene må kontakte flyselskapene og ikke flyplassen for å få vite hvilke fly som går – og ikke går.

Andersen bekreftet at i tillegg til SAS måtte både Norwegian og Air France avlyse flygninger til Paris og Nice onsdag. Opplysninger om kansellerte Norwegian-avganger var lagt ut på selskapets nettsider. (©NTB)

Siste nyheter

Minst 200 drept i kamper i Jemen den siste uken

Sana (NTB-AFP): Minst 200 mennesker er drept i kamper mellom sjiamuslimske opprørere og regjeringsstyrker i Jemen den siste uken, ifølge myndighetene i landet.

Eks-finansminister spår langvarig nedgang i russisk økonomi

Moskva (NTB-Reuters): Russlands tidligere finansminister Aleksej Kudrin tror landets økonomiske vekst vil stagnere i flere år som følge av Ukraina-krisen.

– Dansk Syria-kriger pågrepet i Tyskland

København (NTB-Ritzau): En dansk Syria-kriger er blitt pågrepet i den tyske byen Aachen, ifølge Der Spiegel.

EU-ja til atomkraftverk i Storbritannia

Brussel (NTB-AFP): EUs konkurransetilsyn vil anbefale at Storbritannias planer om å bygge et nytt atomkraftverk, blir godkjent, ifølge en talsperson i EU-kommisjonen.

Studentutveksling har ført til 1 million nye barn

Brussel (NTB-DPA): EUs program for studentutveksling, Erasmus, kan vise til mer enn bare faglige resultater. Opp gjennom årene er det også født om lag 1 million «Erasmus-babyer».

AaFK tester islending

Daníel Leó Grétarsson skal trene med klubben i 11 dager.

Slår seg sammen

Optimar Giske As og Peter Stette As slår seg sammen til OptimarStette.

Krever norsk hovedkontor

Aps Else May Botten har klare krav i forbindelse med Cermaq-salg.

Dette ville direktøren gjort annerledes

Ville ha inkludert hele helseforetaket fra 2011 og hatt større fokus på den økonomiske bærekraften.

Mindre til drift neste år

Helseforetaket har om lag 60 millioner kroner mindre til drift i 2015 enn de hadde til 2014.

Mobiliserte for mobilitet

Gåande eller syklande til Volda sjukehus vart premierte.

Kinserdal vil ha risikoanalyse for ambulansene

Helse Møre og Romsdal skal ta over 33 ambulansestasjoner fra Ambulanse Midt-Norge fra 1. januar.