Ny gang- og sykkelveg og en fotgjengerundergang skal sørge for at mjuke trafikanter kan ferdes trygt langs riksveg 658 på Gjøsund på Vigra.

Stor trafikk

Det kjører sju tusen biler på denne vegen hver dag, og nå er forholdene slett ikke gode for fotgjengere og syklister.

- Vi starter arbeidet parallelt med at den nye gang- og sykkelvegen mellom Gjøsund og  Røysa er i avslutningsfasen, sier byggeleder Andreas Bergby i Statens vegvesen.

Midlertidig veg

Undergangen skal bygges like før riksvegen krysser Gjøsundremane når man kommer fra Valderøy. I tillegg til undergangen skal det også bli gang- og sykkelveg på begge sider av vegen.

- Trafikken skal gå på en midlertidig veg mens undergangen bygges, forteller Bergby. Vegen blir så flyttet tilbake mens prosjektet gjøres ferdig med lys, murer, grøfter og drenering. Alts skal etter planen være ferdig til neste høst.

- Vis respekt

Vegvesenet har en del dårlige erfaringer i forbindelse med byggingen av gang- og sykkelvegen mellom Gjøsund og Røysa. Når trafikantene ikke respekterer skilting og lys, kan det oppstå farlige situasjoner for dem som jobber på vegen. Trafikken kan også korke seg.

- Det blir ikke lysregulering på prosjektet på Gjøsund, men vi ber bilistene innstendig om å respektere både skilt og fartsgrenser slik at det ikke skjer ulykker, sier Andreas Bergby.