Politiet i Kristiansund ble varslet om funnet av mannen ved 22-tiden onsdag kveld.

Torsdag ettermiddag gikk politiet ut med opplysninger om identiteten til den døde, etter at politiet torsdag formiddag hadde jobbet med å varsle de pårørende.

– Avdøde er en 26 år gammel mann som hører hjemme i Kristiansund, sier politiadvokat Knut Meek Corneliussen til smp.no.

Fortalte om voldsepisode

Bakgrunnen for at politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig er blant annet at dødsårsaken er ukjent, og det dreier seg om en relativt ung mann.

– Vi er også kjent med at han skal ha vært utsatt for en voldshendelse før han gikk om bord i Bergen. Han har fortalt kollegene sine om dette, men det er foreløpig for tidlig til at vi kan si noe mer om dette, forteller politiadvokat Knut Meek Corneliussen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til smp.no.

Gjør som flere enn 23.000 andre - lik smp.no på Facebook

Hordaland politidistrikt er koblet inn i etterforskningen av saken. Foreløpig kan politiet ikke slå fast at voldsepisoden avdøde har fortalt om, kan knyttes til selve dødsfallet.

– Vi holder alle muligheter åpne, og tar sikte på at den videre etterforskningen vil gi oss svaret på hva som har skjedd, sier politiadvokaten.

(saken fortsetter under bildet)

En ung mann ble onsdag kveld funnet død på hurtigruteskipet Vesterålen når det lå til kai i Kristiansund. Her er skipet på vei ut Moldefjorden.

Obduseres

Politiet har gjort kriminaltekniske undersøkelser på lugaren der den avdøde ble funnet av kolleger onsdag, og mannen blir brakt til Trondheim for obduksjon.

Corneliussen sier det er for tidlig å si når den foreløpige obduksjonsrapporten vil være klar.

Politiadvokaten forteller at mannen var på jobb etter at han gikk om bord i Bergen tirsdag. De antar dødsfallet skjedde onsdag.

Var i Molde og Ålesund

Skipet var på vei nordover, men lå til kai i Kristiansund da politiet ble varslet. Det skulle etter planen reist videre klokken 23 onsdag kveld, men ble liggende ved kai til 2.30-tiden, ifølge Tidens Krav som først omtalte saken.

Ifølge AIS-sporingen forlot skipet Molde ved 18.30-tida onsdag. Tidligere på dagen lå skipet til kai i Ålesund, hvor det forlot havna ved 14-tida.