I dag kom nyheten om at det kan bli gratis å kjøre rundt Tresfjorden, etter at Stortinget i 2012 vedtok at det skulle koste bompenger her for å hindre trafikklekkasje rundt fjorden. Samferdselsdepartementet foreslår bompengefri kjøring rundt fjorden i en prøveperiode, men fylkeskommunen skal avgjøre saken.

– Dette er en gladsak for regionen. Vi har jobbet godt i både Frp og Høyre for å få til en slik løsning. Jeg er trygg på at prøveordningen kommer til å bli permanent, sier Tøsse.

– Men fylkeskommunen og Stortinget må si ja først?

– Jeg tror ikke det blir noe stort problem. Jeg tviler på at verken fylkeskommunen eller Stortinget har motforestillinger mot en prøveordning.

Smp.no snakket med statssekretær Tom Cato Karlsen tidligere torsdag. Det kan bli bomfritt rundt fjorden allerede på nyåret.

Ifølge Tøsse har særlig Helge Orten (H) og lokalpolitikere i Vestnes gjort en stor jobb opp mot departementet.

– Det har vært stort påtrykk fra mange hold både lokalt og regionalt, sier Tøsse.

Han sier at bomstriden rundt Vågstrandstunnelen blir en annen sak.

– Først og fremst er vi glad for at denne prøveordningen trolig kommer på plass. Så får vi se hva veien videre blir, sier Tøsse.

Han beskriver brevet fra Samferdselsdepartementet som en gledens dag for folk i Tresfjord. Tøsse sier at 20 minutter kjøring rundt fjorden er dyrere for næringslivet enn å betale over brua. Derfor tror han ikke at tungtransporten vil kjøre rundt fjorden for å spare penger.

– Intensjonen var vel god da Stortinget vedtok bomstasjoner rundt fjorden i 2012, men jeg kan ikke se at det skal være noe problem å gå inn i en prøveordning for å kartlegge realitetene. Mitt utgangspunkt er at fylkeskommunen skal si ja.