Da Ålesund–Riga ble åpna i april 2008, var det en av de første utenlandsrutene fra Ålesund lufthavn, Vigra. Siden har det kommet til flere nye utenlandsruter.

Etter sju års drift er det imidlertid slutt, opplyser lufthavnsjef Tor Hånde.

– De første driftsårene var etterspørselen etter billetter stor på denne flyruta. De senere årene har imidlertid konkurransen fra andre flyselskaper og andre reisemål blitt sterkere, noe som har medført at passasjertallet på Ålesund–Riga har blitt redusert, skriver Hånde i en pressemelding.

Ålesund lufthavn har også direkteruter til Alicante, Amsterdam, Gdansk, København, London og Vilnius.

– Vi har ikke fått signal fra andre flyselskap at de tenker på det samme, sier lufthavnsjef på Vigra, Tor Hånde, til Sunnmørsposten.

Lufthavnsjef Tor Hånde. Foto: Hege Bjørkedal

– Men det vil alltid være bruken av våre nye og gamle ruter som avgjør om ruta blir opprettholdt eller nedlagt, sier han.

Tok først vinterpause

Ruta til Riga tok vinterpause fra månedsskiftet oktober/november i år. Opprinnelig var planen at ruta skulle gjenoppstå i april 2016 som en sommerrute, men det blir det nå ikke noe av.

Airbaltic legger samtidig ned Stavanger–Riga. Fra nå av skal Airbaltic kun fly Oslo–Riga fra Norge. De siste årene har Ålesund–Riga vært operert to ganger per uke med en Dash 8 Q400 med avganger på fredager og søndager.

Passerer en million passasjerer

Trafikken over Vigra passerte for første gang grensa på en million passasjerer i 2013. I fjor satte de rekord igjen, med mer enn 1,1 million passasjerer.

– Prognosen for i år er rundt 1.075.000 passassjerer, sier Hånde til smp.no.