Da bybrann-general Sindre Nakken erklærte årets bybrann-vandring for åpnet med å rive av en fyrstikk utenfor det som engang var Møre preserving i Nedre strandgate nøyaktig klokken 02.15 natt til lørdag, var det med en menneskemengde man ikke har sett maken til siden 100-årsjubileet i 2004.

- Jeg vil anta at det er 3.250 mennesker her i kveld, sa Nakken, som fikk drømmevær med sju plussgrader, vindstille og stort sett opphold under vandringa.

Se et par tusen fyrstikker bli tent

Trofaste

En gruppe som stilte med et betydelig antall vandrere var Borg folkehøgskole i Ålesund.

Over 100 elever hadde møtt fram til årets vandring.

- Dette har blitt en tradisjon for oss, i alle fall de siste 20 årene. Det er en flott måte for våre studenter å lære om byens historie, og vi bruker også en del av det i undervisninga, forteller inspektør Lars Johan Klokk, som selv har vært med de siste 18 årene.

Tradisjonelt

Vandringa fulgte tradisjonelt mønster, med to viktig unntak. I stedet for å gå fra Nedre Strandgate og østover mot Ålesund kirke, ble det for første gang startet med å gå vestover. Årsaken var de store snømengdene i bygatene.

I tillegg hadde Nakken et splitter nytt lydanlegg, donert av byens bedrifter, slik at alle fikk høre godt.

- Mange lurer på ka i all verden vi holder på med. Det e tulne greier. Men brannen har vært med på å forme byen slik den har blitt som den har blitt. Og ikke minst, det er våra brann. De snakker om en bybrann i Molde også, men det rare der er at de har rota inn ordet by, sa Nakken, til stor begeistring for publikum.

Barn

Sjøl om flere barn deltok i nattens vandring, der i blant en hel sjetteklasse fra Hatlane skole, holdes det egen bybrannvandring for barna lørdag.

Da blir det også muligheter til å se hva brannvesenet i Ålesund har å tilby.

Også Bybrann-musikalen Borgny har forestilling på Parken kulturhus lørdag.