Det sier kommunikasjonsdirektør Hege Akselvoll i Vard-gruppen. Under ekstremværet «Tor» fredag røk trossene på konstruksjonsfartøyet som blir utrustet ved Vard Brattvaag.

Skipet ligger trygt ved kai nå, og utrustningsarbeidet fortsetter. Det skal leveres til sommeren slik planen er, men før levering skal fartøyet i dokk slik at vi får undersøkt det skikkelig, sier Akselvoll.

Les også: Offshoreskip sleit seg i stormen

Sleit seg Foto: Det var en stund dramatisk da offshoreskipet sleit seg under uværet fredag kveld.

Rekordstort

Skipet er 180 meter langt og 33 meter bredt og er trolig det største offshorefartøyet hittil i Norge. Det var derfor dramatisk da trossene røk i den sterke vinden.

– Det var noen utrolige krefter i sving der nede ei stund, sier Hege Akselvoll.

To slepebåter var på plass for å sikre skipet, og ingen var om bord da det slet seg. Slepebåtene fikk kontroll på skipet i 23-30-tida fredag kveld. Akselvoll sier at det foreløpig ikke er klart når og hvor skipet skal dokksettes.

Skal legge rør

Skipet vil bli det største i Solstad-flåten, og er også det største fartøyet bygget hos Vard.

Skipet som er et konstruksjonsfartøy av VARD 3 19 design er utviklet av Vard Design i Ålesund. Skroget er levert fra Vards verft i Romania.

Skipet vil bli utstyrt med et 550-tonns «top tension» vertikalt leggesystem, som gjør det mulig å installere rør under krevede forhold og på store havdyp.