Hurtigruten er rammet av tekniske kjedeligheter. «Finnmarken» kom ikke på nord over Ålesund i går som vanlig. Den ligger fremdeles i Bergen med feil på en av motorene.

Finske eksperter er satt på saken, og Hurtigruten håper at skipet blir i stand til å ta seg inn igjen på sørgående fra Tromsø tirsdag 9. februar. Alle andre anløp fram til da er kansellert. Sånn må det gjøres i en elleve døgns rundtur-turnus.

Også «Midnatsol» er rammet, men av litt andre tekniske grunner. Det må gjøres noen justeringer i etterkant av et lenge planlagt verftsopphold i Bremerhaven. Dette arbeidet har blitt noe forsinka. Og det igjen innebærer at «Midnatsol» hopper over alle anløp fram til sørgående fra Bodø søndag 7. februar.

– Det er ikke enkelt å ta inn igjen slike forsinkelser, sier informasjonsdirektør Stein Lillebo i Hurtigruten.

– Vi anbefaler uansett alle som har planlagt en reise med oss om å følge med på nettsiden, og eventuelt ringe booking om man har spørsmål.

Lillebo beklager uleiligheten dette gir for alle gjester berørt av disse utfordringene.

– De aller fleste er booket om eller har fått refundert billettene sine. Uansett er det veldig beklagelig når to avganger må kanselleres så tett på hverandre, sier Hurtigrutens kommunikasjonsdirektør.