22.februar i fjor døde ti måneder gamle Sebastian Gils Ødegaard. Sebastian ble selve symbolet på helgestengt barneavdeling ved Kristiansund sjukehus, og et innlegg i lokalsjukehusstriden mellom Molde og Kristiansund.

Nå skriver VG at foreldrene til Sebastian føler seg misbrukt i sjukehusstriden.

– Vi føler oss brukt i en politisk strid. Vi ble presset til å si at stengt barneavdeling var grunnen til at Sebastian døde. Advokaten brukte oss for å fremme sin politiske interesse, sier Svein Andre Ødegaard til VG.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

I moren Idas øyne ble sønnens dødsfall sett på som en gullsjanse for å få full blest rundt sjukehusdebatten. Selv var foreldrene «sjokkskadet» og ble med på alt, sier de. Men for dem var det egentlig det samme om Sebastian ble innlagt i Kristiansund, Ålesund eller Trondheim, så lenge han fikk hjelp, skriver avisen.

Nå vurderer ekteparet å melde advokaten inn til Advokatforeningen for brudd på god advokatskikk. Han hevder på sin side at helgestengningen var den sterkeste innfalssvinklingen juridisk, ikke politisk.

I over ett år har foreldrene ventet på svar på om det skjedde noe lovstridig da sønnen døde. Helsetilsynet har gransket saken parallelt med politiet, og nå er den foreløpige rapporten klar: