Eiendomsmegler Krogsveen har nå lagt ut det som må være Møre og Romsdals dyreste enebolig for salg.

For 23 millioner kroner kan du kjøpe en eiendom på 1,7 mål med en villa som har et bruksareal på 485 kvadratmeter.

- Eiendommen er helt unik i forhold til kombinasjonen av beliggenhet og solforhold, samt den romslige tomten, huset, bygningsmaterialer, arkitektoniske og tekniske løsninger, sier daglig leder Marit Stuen Aursnes i Krogsveen Ålesund til smp.no.

- Verdt 35 millioner

Foruten utsikt, nærhet til sentrum, flere stuer, soverom, bad og kontor, kan prospektet lokke med egen vinkjeller og treports garasje med flislagt gulv og Porsche-belysning.

- Takstmann har beregnet en teknisk verdi på boligen til 35 millioner kroner og satt en markedsverdi på kr 26 millioner. Vi har deretter i samråd med selger, satt prisantydningen til 23 millioner, så her ender kjøperen opp med en eiendom som er betydelig påkostet, både i forhold til hva den har kostet å bygge og ikke minst i forhold til opparbeidelsen av tomten og eiendommen for øvrig, sier Marit Stuen Aursnes.

Huset har egen vinkjeller. Foto: Krogsveen

Huset er opprinnelig bygget i 1964, men er betydelig oppusset og utvidet siden den tid.

Tidenes dyreste

Et hus i Klokkersundet har de siste årene fått betegnelsen "ålesunds dyreste", men det må nok se seg kraftig slått om megleren får prisantydningen for denne eiendommen.

- Hvordane er markedet for eiendommer i denne prisklassen?

- I en slik prisklasse er det åpenbart lenger mellom potensielle kjøpere enn for boliger ellers. Vi i Krogsveen har flere lokale salg å vise til i den høyeste prisklassen de siste årene, vi har dermed et godt nettverk å jobbe med. Kjøperne her kan være både lokale og fra andre landsdeler, sier megleren.

Smp.no har vært i kontakt med selgeren som ønsker å være anonym.

PS: Hvis du har litt egenkapital og må låne f.eks 20 millioner i 25 år, vil det koste deg cirka 90.000 kroner med dagens renter. I måneden.

Flislagt garasje med Porsche-belysning og arbeidsbenk for fintuning og småmekking. Foto: Krogsveen
Boligprisstatistikk fram til februar 2016. Foto: Eiendom.no
Marit Stuen Aursnes er megler og daglig leder ved Krogsveen Ålesund. Foto: Krogsveen