Si din mening i kommentarfeltet under

Dermed støtter han Sogn og Fjordane sitt ønske om deres korteste veg til Østlandet. Fylkespolitikerne i Møre og Romsdal har i  lang tid har gått inn for Romsdalen og Strynefjellsvegen.

«Foretrekker Hemsedal»

NHO i Møre og Romsdal og Sogn og Fordane ser store fordeler med Hemsedal-alternativet framfor det andre alternativet, Hardangervidda.

– Jeg mener helt klart at for Sunnmøre sin del, er riksveg 52 over Hemsedalsfjellet det føretrukne alternativet av de to aktuelle. Riksveg 7 over Hardangervidda blir alt for langt sør og vil ikke ha effekt for vår del, sier Anders Riise til NRK Sogn og Fjordane.

Viktig støtte

Fylkespolitikere i Sogn og Fjordane har ifølge NRK søkt allianse om trasévalg med Sunnmøre Regionråd, og ser på støtten fra Anders Riise som et viktig bidrag i kampen for å få lagt den framtidige Øst-Vest-forbindelsen om Hemsedal.

Taler imot Fylkespolitiker Frank Sve mener utspillet til Anders Riise svekker Møre og Romsdals prioriteringer for ferjefri E39 og E 136. Foto: Staale Wattø

Fylkespolitikere i Møre og Romsdal frykter at et for sterkt fokus på Hemsedal  kan svekke ferjefri E39, muligheten for å ruste opp Romsdalen og rassikring over Strynefjellsvegen. Det er også skepsis til å velge et alternativ som ender opp sør for Oslo.

Frank Sve (Frp) er svært forundret over den verbale støtten som Riise har gitt til Hemsedal-alternativet.

Annen løsning

Fylkespolitikerne i Møre og Romsdal prioriterer ferjefri E39 og utbygginga av E136 gjennom Romsdalen som Vest-Øst forbindelse fra Sunnmøre.

Utbygging av ny tunne over Strynefjellsvegen med avstikker til Geiranger, er en del av denne strategien og som det er viktig å få inn i NTP (Nasjonal Transportplan). Den vil «mate» trafikken fra vest og østover.

I tillegg går Møre og Romsdal inn for E39 med Hafast og Møreaksen.

– Jeg kan derfor ikke forstå at Anders Riise som leder av regionrådet på Sunnmøre kan gå imot det som et samlet fylkesting har prioritert, sier Frank Sve, som også er nestleder i samferdselsutvalget.

Fordel for Sunnmøre

Anders Riise mener Frank Sve misforstår. Han støtter 110 prosent de prioriteringene som er gjort i Møre og Romsdal.

– Den dreier seg om ferjefri E39, utbygging av Romsdalen og rassikring over Strynefjellet. Prioriteringene mellom riksveg 52 over Hemsedalsfjellet og riksveg 7 over Hardangervidda dreier seg om et nytt trasevalg. Regjeringen har allerede valgt den sørlige korridoren mellom, Øst-Vest over Haukeli. Fortsatt er det åpent hvilken korridor man velger lenger nord. I dette valget mener jeg at Hemsedal er absolutt en fordel for Sunnmøre, sier Anders Riise til smp.no.