Sju studentbedrifter fra NTNU i Ålesund deltok på messa, som ble arrangert av Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal i samarbeid med NTNU i Ålesund.

I vurderinga si har juryen gjort ei heilhetsvurdering av studentbedriftene. Bedriftenes forretningsplan ble vektlagt, det samme blei intervju og «Two minutes to convince».

Og: Vinner ble altså HavTekk SB, som utvikler en ny tjeneste for oppdrettsnæringa. Gjennom tjenesten blir oppdrettslaks før slakt sortert på en ny og skånsom måte.

- Vinneren har et nytt konsept med høy innovasjonsgrad som kan bidra til vesentlig avkastning for investorer og eiere. De har tilegnet seg et godt nettverk i bransjen, heter det i juryens begrunnelse.

På 2. plass kom Seki Marine SB. Der er forretningsidéen å tilby oppdrettsnæringa ei løsning for effektiv håndtering av død fisk, som i tillegg tar hensyn til rensefisken.

Vinnere av andre konkurranser:

Størst internasjonalt potensiale Protector SBForretningside:Protector er en banebrytende overfallsalarm som er formet som en ring. Med denne ringen har du enkelt muligheten til å varsle dine nærmeste med et fingeravtrykk.

Beste samarbeid med næringslivet Østersgutta SBForretningside:Høste opp den innvandrende arten stillehavsøsters og selge den som mat.

Som beste studentbedrift er HavTekk klar for NM for studentbedrifter i Oslo, 8. - 9. juni. Det er også Protector SB. Begge de to representerer Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal og NTNU i Ålesund.