Tallene gjenspeiler både økte priser og  økt volum i kvartalet, sammenliknet med samme kvartal i fjor. Det har vært gode fangstrater på torsk og hyse i starten av året. Fangstvolum per driftsdøgn ble økt med 21 prosent sammenlignet med første kvartal i 2015, mens fangstverdien per driftsdøgn ble økt med 23 prosent i samme periode. Det har vært høyere priser, endring i produktmiks og økte driftskostnader sammenlignet med samme kvartal i 2015. Økte driftskostnader er i hovedsak relatert til vedlikehold.

- Det har vært god drift i kvartalet med gode fangstvolum og fangstverdi per driftsdøgn. Imidlertid har vi drevet mye vedlikehold, noe som innebærer færre tilgjengelige fartøydøgn i fiske, og høyere vedlikeholdskostnader enn normalt for kvartalet, sier konsernsjef Webjørn Barstad i en pressemelding.

EBITDA var på 95 millioner kroner mot 90 millioner kroner i samme periode i 2015. EBIT i første kvartal var på 65 millioner kroner mot 59 millioner kroner i tilsvarende periode i 2015.

Resultat før skatt ble 54 millioner kroner i kvartalet mot 45 millioner kroner i første kvartal 2015.

- God kontantstrøm har gitt oss muligheten både til investeringer i flåten og samtidig betale utbytte til våre aksjonærer, sier Barstad.

Ordinær generalforsamling ble avholdt 8. april og det ble besluttet å utbetale 1,50 kroner per aksje i utbytte for 2015.