Nesten 3.500 medlemmer i Fellesforbundet gikk ut i streik i helgen etter brudd i meklingen med NHO Reiseliv. Hotellstreiken trappes opp med ytterligere 2.447 medlemmer i 209 bedrifter, melder Fellesforbundet.

Se liste over hoteller som rammes i Møre og Romsdal under

På en pressekonferanse mandag sa leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum at partene ikke er noe nærmere hverandre: – Vi vil utvide i seks nye fylker, med 2.447 medlemmer, sa Eggum til NTB.

Hoteller i Akershus, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Rogaland, Troms og Finnmark tas nå ut.

Opptrappingen trer i kraft fra lørdag klokken 8.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Flere yrkesgrupper

Jan Lennart Auning, sekretær i Fellesforbundets distriktskontor i Møre og Romsdal forteller at de fleste av deres medlemmer som blir tatt ut i streik er renholdere, kokker og øvrig kjøkkenpersonale, samt resepsjonister. Han er klar over at streiken kan ramme hardt for de berørte hotellene:

– Dessverre er det alltid en uskyldig tredjepart som rammes av streik. Men vi går inn for å ha en effektiv streik, og vil streike så lenge det er nødvendig.

– Holder åpent

Thon Hotell Fosnavåg er blant dem som blir berørt (se liste under, journ. anm.), men hotelldirektør Günther Dahler forteller at de i første omgang holder åpent.

– Vi har en fordeling av ansatte som er organisert og ikke-organisert, som gjør at vi kan ha tilnærmet vanlig drift. De som ikke er organisert skal fortsatt ha sine arbeidsoppgaver, forteller han til smp.no.

– Håper hotellene stenger

Auning lurer litt på hvordan Günther Dahler definerer ledelse, men sier at forbundet mener ingen andre enn selve hotelldirektøren, eller hotellsjefen, kan gå inn og ta arbeidsoppgavene til de som blir i strek.

– Det er ikke greit at for eksempel økonomidirektøren blir satt på kjøkkenet. Men jeg vet ikke om det er det sjefen ved Thon Hotel Fosnavåg har tenkt å gjøre. Jeg håper Dahler og de andre hotelldirektørene vil følge god streikeskikk, sier Auning, og legger til:

– Vårt utgangspunkt og håp er at hotellsjefene ved de berørte hotellene, permitterer arbeidsstokken som ikke blir tatt ut i strek og stenger hotellet så lenge streiken pågår.

Blant hotellene som blir berørt i Møre og Romsdal er:

* Thon Hotell Fosnavåg (10 ansatte ut i streik)* First Hotel Atlantica Ålesund (11)* Stranda hotell (9)* Select Service Partner Vigra (19)* Scandic Hotel Ålesund (12)* Radisson Blu Ålesund (9)* ISS Kantiner hos Tafjord Kraft (1)* ISS Kantiner hos  Nordea Bank (1)* ISS Kantiner hos Color Line Stadion (1)* ISS Kantiner hos Avd Catering Ålesund (1)* Nordea og Color Line Stadion (3)* Hotell Ivar Aasen, Ørsta (10)* Quality Hotel Waterfront Ålesund (17)* Hotel Union Geiranger (14)* Hotell Ulstein (Quality) (27)* Hotell Bryggen Ålesund (3) * Albatross Forpleining Tomrefjord (9)* Thon Hotel Ålesund, Hotelldrift Ålesund (7) * Scandic Parken, Hotelldrift Ålesund (36).