Det mener administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO. Hun deltar på NHOs Årskonferanse i Ålesund i ettermiddag, og brukte første del av sin tale til en mangfoldig forsamling av næringslivsfolk og politikere, til å snakke om tilgang på kapital.

Straffe rikingene

- Det er tungt å bryte gjennom muren av de som "vil straffe rikingene", sa NHO-sjefen som viste til debatten om formueskatten i næringslivet. Denne skatten hindrer etter NHOs mening næringslivet i å utvikle seg.

Lønnsomhet

NHO om lønnsoppgjøret: – En ansvarlig ramme Oslo (NTB): NHO-sjef Kristin Skogen Lund er godt fornøyd etter at partene i frontfaget søndag ble enige om en lønnsvekst på 2,4 prosent. Hun mener partene har vist ansvar.

Men skal vi omstille næringslivet, må vi skape lønnsomme arbeidsplasser. Næringslivet må bli mer effektiv, og det hadde blitt enklere om det var allment akseptert at næringslivet skal ha gode vilkår, sa Skogen Lund. Hun trakk fram Omdømmeundersøkelsen der de yngste i liten grad ikke assosierer næringslivet med verdiskapning. De godt voksne asosierte næringslivet mer med trygghet og gode verdier.

Skape omdømme

Norsk Industri: Vil ha flere bein å stå på Norsk Industri mener Norge bør satse mer på ferdigvare-industrien, og ber om støtte til forskning.

-Vi må få et bedre omdømme i opinionen, sa sjefen i NHO, som mener næringslivet står framfor store utfordringer, både av demografisk art med større eldrebølge, flyktningestrøm og mange unge utenfor arbeidslivet, men også av teknologisk art.

Teknologisk utvikling

Holder stø kurs mot regjeringsmakt - Dagens regjering er for passiv i næringspolitikken, mener Else-May Botten (Ap). Hun er vertskap for næringspolitikerne i Arbeiderpartiet når de besøker Sunnmøre.

- Vi står foran en grønn omstilling, men den er lettere å snakke om enn å gjøre noe med. Man gir ikke tydelige nok svar på hvordan dette skal gjøres, sa Skogen Lund som i stor grad er opptatt av hvordan næringslivet skal bli en del av den teknologiske utviklinga.