Temperaturene har ikke vært noe å skryte av så langt i år. Men hold ut - denne uka stiger temperaturene gradvis, før det virkelig svinger i begynnelsen av neste uke. Et høgtrykk er i ferd med å bygge seg opp i Østersjøen og ser ut som det er trekker vestover, forteller Anders Sivle, vakthavende meteorolog.

- Det er usikkert hvor langt vest det trekker. Men dersom det kommer til deres område snakker vi tørt vær og høge temperaturer. Da kan det fort bli over 20 grader, sier Anders Sivle.

Store forskjeller?

Om høgtrykket når Vestlandet så kan det ligge an til noe grad av forskjellsbehandling. I alle fall om en skal stole på Yr.no. Mandag 9.mai varsles det solde 24 varmegrader i Ørsta, mens folk i Ålesund må klare seg med 15-16.

- Hva skyldes dette?

- Det er ikke godt å si. Ålesund ligger nær kysten og er påvirket av havtemperaturene. Ellers er det også slik at det ofte kommer inn en solgangsbris på ettermiddagene, noe som kan gi lavere temperaturen langs kysten. Det er ser også ut til at midtre del av fylket får høgere temperaturene enn ytre og indre deler av Møre og Romsdal, forteller meteorologen.

Bedre også denne uka

Også denne uka blir det varmere. Det blir gradvis høgere temperaturer utover i uka.

- Det ser slik ut. Det kommer varmluft sørfra og det blir varmere i løpet av onsdag og torsdag. Så får man et lite tilbakeslag fredag, da er det fare for at et lavtrykk kommer inn fra vest og kan gi noe regn og synkende temperaturen. Før de trolig stiger igjen inn mot helga, sier Sivle.