Tind kan vere godt fornøyd med resultatet frå årets NM i Kjøttprodukter etter at de stakk av med hele fem gull og seks sølv for sin spekemat.

- Det er veldig hyggelig å få den bekreftelsen og man føler seg verdsatt og annerkjent i bransjen og blant kollegaer, forteller Bjørn Ringstad. Han roser de ansatte på fabrikken i Stranda for det gode resultatet.

- Jeg blir stolt og glad. Dette er en stor heder til fagfolkene som jobber på fabrikken.

Best i klassen

Det var ingen andre spekematprodusenter som kunne skilte med like gode resultater som Tind. I alt var det 75 forskjellige spekepølser og 58 forskjellige typer spekekjøtt som dommerne fikk bryne seg på.

Produktene til Tind som gikk av med seier var følgende: Speka og marinert lammelår, Speka pølse med akevittkrydder, Speka pølse med rein og svarte bær, Godt modna skinke i bit og Tindsnacks med sydlandske urter.

Og sølvproduktene: Speka pølse med sydlandske urter, Speka pølse med skogssopp, Speka pølse med fennikel, Tind GrillChorizo, Tindsnacks med elg og einebær og Jan & Gisles Salami Mykje smak.

Også Ole Ringdal vant gull for sin Ringdalmør under mesterskapet.

Hardere konkurranse

Ringstad forteller at konkurransen er tøffere enn før.

- Vi var ganske tidlig ute med å satse i den nisjen, med fokus på ekslusiv spekemat av god kvalitet, men etter hvert har flere og flere aktører satset i den samme nisjen. Konkurransen har blitt mye tøffere og det er dermed ekstra hyggelig at det gikk så bra i år, sier han til smp.no.

Bjørn Ringstad er styreleder og medeier i Tind Spekevarer AS. Foto: Arkivfoto