– For meg er det viktig at valgdeltakelsen blir stor, sier ordfører Harry Valderhaug (KrF). Jeg håper inderlig at vi passerer 50 prosent - ellers blir det vanskelig å forholde seg til valgresultatet.

Ordføreren stemte ja til regionkommune Sunnmøre, og var selvsagt spent på resultatet like før valglokalet stengte klokka 20.00.

Ja og nei

– Jeg har vært i tvil, men lander nok på ja til regionkommunen, forteller Christina N. Hessen som kom for å stemme sammen med Sissel Kolaas og Elisabeth Fylling som begge hadde bestemt seg for å stemme nei.

– Litt fordi vi vet hva vi har men ikke hva vi får, sier Sissel Kolaas.

FÅ SISTE NYTT I LIVESTUDIO DIREKTE HER

Alle tre har lagt merke til at det for eksempel ikke er helt på stell med skolene i Ålesund, og er redde for at nye skoler kan gå ut over investeringene i Giske hvis det blir én kommune.

– Men jeg synes også det er spennende med en ny kommune, og det er i hvert fall sikkert at ingen ting blir som det har vært. Selv om Giske sier klart nei til å gå inn i storkommunen, slår Christina N. Hessen fast.

OPPDATERT: Førebelse tal frå Giske:

1802 for Giske, 415 for regionkommune Ålesund og 86 "veit ikkje". Totalt 2303 stemmer av 6138 røysteføre. NB: Før alt er telt opp.

78% for eiga kommune.18 % for regionkommune Ålesund.3% veit ikkje.