Mannen, som er bosatt i Romsdal, forklarte i retten at han på veg opp mot Ørskogfjellet ble liggende bak en bobil som ikke klarte å holde fartsgrensen.

– Bobilen økte hastigheten

– Da de kom opp på fjellet, og på en rett strekning, bestemte siktede seg for å foreta en forbikjøring. Han så at det ikke kom bil imot, og startet forbikjøringen. Da han kom opp på siden av bobilen, merket han at bobilen økte hastigheten, ifølge forklaringen.

Så kom det en bil imot ut av svingen ved enden av den rette strekningen.

– Siktede tenkte at bilen som kom imot hadde så høy hastighet at han måtte øke farten mer enn han hadde tenkt for å fullføre forbikjøringen, står det videre.

Blinket med lysene

Bilen som kom imot blinket med lysene, men siktede forklarte i retten at det ikke var en farlig forbikjøring – selv om farten ble høyere enn han hadde planlagt.

Mannen forklarte videre at han slakket ned etter at han kom seg tilbake i egen kjørebane.

Erklærte seg skyldig

Det er fartsgrense på 80 km/t over Ørskogfjellet, hvor forbikjøringen skjedde. Mannen ga en uforbeholden tilståelse til at han hadde kjørt i 123 km/t, men aksepterte ikke lengden på tida han måtte være uten førerkort.

Romsdal tingrett kom fram til at vilkårene for straff var oppfylt, og at mannen skulle få en bot på 10.000 kroner. Ut ifra beskrivelsen mannen ga om forbikjøringen ble det ikke funnet grunnlag for å vurdere saken mildere.

Retten la til grunn at fartsmålingen ikke ble foretatt i umiddelbar tilknytting til en ellers aktsom forbikjøring.

Bilen som kom imot reagerte på forbikjøringen med å blinke med lysene.

Mistet lappen

Mannen vil også miste førerkortet for motoriserte kjøretøy i en periode på seks måneder.

Hovedregelen, ifølge vegtrafikkloven, er at kjøring i en hastighet fra og med 120 til og med 130 km/t i en 80-sone som hovedregel skal føre til tap av førerrett i en periode fra fem til åtte måneder.