– Vi har alltid følt oss trygge ved godt opplyste bensinstasjoner. Det er mange som pleier å parkere der. Det har vi gjort nå i fem-seks år, forteller Per Anders Grimstad fra Ørsta til smp.no.

Men denne kvelden ble de trolig gasset med narkosegass. Mens familien sov i campingvognen tok tyver seg inn og stjal nettbrett, kamera og andre verdigjenstander. Kun pass og kredittkort var igjen. Tyvene brøt opp døra mens familien på fem lå utslått.

Relais Des Terrasses De Provence Centre ligger omtrent midt mellom Marseille og Nice i Sør-Frankrike.

– Jeg sov urolig i natt, husker at jeg reiste meg opp flere ganger, men kan ikke huske å ha lagt meg til igjen. Jeg er sikker på at jeg hørte lyden av en slange som lekket en slags gass, forteller Ingrid Omland Grimstad til Flekkefjords Tidene, avisa som først skrev om saken.

Hun er selv helsesøster, og kjenner til virkningen av narkosegass.

Til avisen forteller hun at det verste er at det har vært folk inne i vogna som har tatt seg til rette mens de har vært utslått.

Ved godt mot

Familien har valgt å fortsette ferien. Nå forsøker familien å unngå å overnatte ved besinstasjoner.

Datteren Kine på 14 har barrikadert inngangsdøren. Foto: Privat

– Vi var ganske fortvilet i går. Vi klarte ikke å finne noen plass som var stor nok til bilen og vogna. Vi havnet inn i trangere og trangere bygater og mopeder og biler tutet, men til slutt fant vi en campingplass hvor vi fikk plass like innefor porten, forteller Grimstad.

Med en dør som bare lar seg låse innenfra etter innbruddet, kan heller ikke familien forlate campingvognen noe sted. Og det har ikke vært mulig å få den reparert denne helgen, men datteren Kine (14) har tatt grep og har sørget for å barrikadere døren godt - slik at de i det minste er trygg på nattestid.

– Men når det nærmer seg kveld må vi begynne å lete etter et sted å sove, men vi er ved godt mot. Det er ikke noe poeng i annet. Vi har tross alt enda noen dager før vi er hjemme igjen, sier Grimstad.

– Vil dere ta noen forholdsregler til neste campingtur?

Ja, vi vil se på det. Det finnes jo gassvarslere, men jeg vet ikke om de vil varsle før vi blir slått ut. Det tok bare sekunder, men det kan kanskje varsle naboene.

Ifølge lokalt politi som familien har vært i kontakt med så bruker landeveisrøvere ofte barn som gjerningsmenn. Det for å skape minst mulig bevegelse i vogna.