Rbnett.no melder om en skremmende opplevelse for passasjerene som reiste fra Molde til Gdansk med Wizz Air, onsdag ettermiddag:

Etter at flyet hadde landa i Gdansk skal de ha fått beskjed om å sette seg ned igjen, og at ingen fikk forlate flyet.

– Etter 3-4 minutter kom seks maskerte og bevæpna personer inn og henta en av passasjerene. Jeg vet ikke om det var militært personell eller antiterrorpoliti, men de hadde i hvert fall finlandshetter, maskinpistoler og andre pistoler da de kom om bord i flyet, sier Svein Roger Sjømæling som var blant passasjerene, til avisa.

– Spesiell situasjon

Sjømæling, som tok bilde av det som skjedde, forteller videre at mannen som ble henta ut ikke var norsk.

– I begynnelsen av turen virret han litt rundt, men det var ellers ikke noe spesielt ved ham slik jeg opplevde det. Det var en veldig spesiell situasjon, sier han.

Onsdag kveld forteller Sjømæling til Smp.no at han fremdeles ikke har fått noe informasjon om hva som har skjedd.

– Nei, det vet vi ingen ting om, sier han til Smp.no.

– Det første jeg tenkte, var at her er det en som har sagt eller gjort noe dumt på flyet. Det skal jo ikke så mye til i disse tidene her.

Ingen informasjon

Ifølge Rbnett.no er verken lufthavnsjef John Offenberg i Molde eller politiet i Nordmøre og Romsdal informert om hendelsen. Pressetjenesten til Wizz Air i Polen har foreløpig ikke besvart henvendelsene til Rbnett. Flyselskapet har heller ikke sendt ut noe info til passasjerene.

– Det hadde jo vært en fordel å få informasjon. De har jo mailadressene til alle, og kunne godt sendt en liten mail. Men mannen er sikkert i forvaring, der han skal være, sier Sjømæling til smp.no. Han forholder seg rolig etter hendelsen.

– Jeg er ikke i noen sjokktilstand. Men det er en førstegangsopplevelse at flyet er blitt innvadert av væpna politi, heldigvis.

Nå fortsetter Sjømæling og kompisene ferien i Gdansk som planlagt.