- Sylvi Listhaug er besluttsom, standhaftig og intelligent. Det er en glede å fratre stortingslista til fordel for henne, sier stortingsrepresentant Oskar Grimstad til Smp.no.

Stiller i hjemfylket

Det har vakt en viss forundring at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug stiller til valg i hjemfylket, og skyver en av veteranene i Frp, Oskar Grimstad, ut fra det mange har sett på som en selvsagt andreplass på stortingslista og valget til stortinget om ett år. Grimstad har hatt fast plass på Stortinget siden 2009, men har vært vara i ulike perioder siden 1997. Han satt i sentralstyret i ti år fram til 2009, og har vært en sentral talsmann for Frp når det gjelder energi og næringsliv.

Fikk påvirke

Nå vil parlamanterisk leder for Frp- Harald Tom Nesvik og Sylvi Listhaug bli foreslått av nominasjonskomiteen på de to første plassene, mens landbruksminister Jon Georg Dale får 3. plassen.

- Jeg fikk beskjed på forhånd at dette kunne skje og fikk være med å påvirke situasjonen. Når jeg fikk vite at det var mulig at Sylvia ville stille til valg i Møre og Romsdal, var jeg ikke i tvil om å vike for henne, sier Grimstad.

Unge må fram

Lista Høyre og Ap frykter Med Nesvik, Listhaug og Dale på de tre første plassene har Frp fått på plass en liste Arbeiderpartiet og Høyre i fylket med god grunn bør frykte.

- Er du ikke aldri så lite bitter for å ha blitt vraket?

- Nei, langt fra. Det var en stor glede.

- Hva med 3. plassen?

- Når unge, dyktige mennesker som Jon Georg Dale vil stille til valg, skulle det bare mangle at jeg skulle stille meg i vegen for det. Jeg har alltid ville være med på å bygge partiet, sier Grimstad, som mener han gjer det ved å slippe det han mener er gode talenter fram. Møre og Romsdal Frp er landets sterkeste og fremste lokalparti.

Kommunepolitikk

- Blir det en nedtur ikke lenger å sitte på Stortinget?

- Jeg føler det ikke slik. Nå skal jeg være på Stortinget i  mer enn ett år til nog skal arbeide i næringskomiteen. Jeg vil stå på for partiet, og tror det skal dukke opp ett eller annet i framtida. Dessuten sitter jeg i kommunestyret i Hareid og møter når jeg har anledning. Jeg håper Hareid og Ulstein kan slå seg sammen til en slagkraftig enhet, sier Grimstad, som ikke er glad for folkeavstemninga der flertallet sa nei til en storkommune.

- Tilbake til blikkerslageryrket?

- Nå har svigersønnen overtatt firmaet, så akkurat det blir det vel ikke noe av, sier Oskar Grimstad.