En ung gutt hadde behov for førstehjelp, og ble fraktet med luftambulanse til Ålesund, etter at han kom under vann i varmebassenget ved Volda sjukehus.

Operasjonsleder John Kåre Flo i politiet sa til smp.no at gutten var ved bevissthet etter at det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet.

Kjapp respons

Karen Høydal i Møre og Romsdal Revmatikerforening sier hun har vært i kontakt med foreldrene og badevaktene etter hendelsen.

– Ambulansepersonellet var der i løpet av ett minutt. Det var også leger i bassenger, og med det samme hendelsen ble oppdaget, ble det tatt tak, sier Høydal til smp.no.

Hun forteller at det var sikkerhetstrening for badevakter og instruktører senest på onsdag, før bassenget skulle åpne for høsten.

– Bassenget har vært i drift i snart 30 år, og kun en gang før har det vært en lignende episode, så det skjer ikke ofte. Men når det skjer, så er det viktig at en vet hva en skal gjøre. Kurs kan en gå, men den praktiske øvingen er også veldig viktig, sier Høydal.

Gutten skulle lære å svømme og hadde egen svømmetrening da ulykken skjedde.

– Har det bra

Operasjonsleder Tove Holst-Dyrnes i politiet sier til smp.no at det var 19 badegjester til stede.

Karen Høydal sier at gutten har det bra, men at han nok vil huske hendelsen. Helse Møre og Romsdal melder lørdag ettermiddag at gutten er lettere skadet, og at tilstanden er stabil. Gutten er lagt til observasjon ved Ålesund sjukehus.