Fredag, i pøsende regnvær, bestemte en ung bilfører seg for å kjøre villmann på fotballbana til Godøy.

– Først kjørte han litt rally på parkeringsplassen før han fortsatte på gressbana. Han har satt synlige spor etter seg, sukker Skodje overfor smp.no.

Kraftige spor

Etter at idrettslaget gjentatte ganger har vært utsatt for hærverk, bestemte Godøy seg for noen år siden for å gå til innkjøp av skikkelig overvåkningsutstyr.

– Vi var fryktelig plaget med at biler kjørte ned på bana. Derfor søkte vi godkjenning fra Datatilsynet, forteller Skodje.

Og fredag klokka 22.22.30 kan man se bilføreren ta seg til rette på den regntunge fotballbana.

– Når en tenker på alle de folkene som bidrar til arenaene av fri glede, og synes det er kjekt å lage til idrettsplasser for unge og foreldre, så sitter jeg igjen med bare ett ord etter noe sånt, meningsløst, sier formannen i Godøy.

Han sier at gressbaner er veldig sårbare med tanke på skader, og det må nå gjøres ekstraarbeid for å få anlegget i stand til fotballskole kommende helg.

Tatt på fersken

En ung mann ble avslørt for ugjerningen, og søndag har han hatt en lengre prat med Skodje.

– Vi hadde planer om å anmelde, men omstendighetene rundt vedkommende gjør at vi avstår fra det. Nå håper vi at det vil ha preventiv virkning at vi har gode kamera.

Skodje forteller at de har investert relativt mye penger på å beskytte seg mot "tullfære", som han kaller det. Kameraene er også knyttet opp mot en alarmsentral.

Får hærverket noen konsekvenser for mannen?

– Han ville mistet sertifikatet om vi hadde anmeldt. Vi er ikke på det nivået. Det var en angrende synder som kom hjem til meg i dag og la seg helt flat. Jeg så at han var redd, og at han forsto at det han hadde gjort var dumt. Men han skulle ikke vært så mye tøffere før vi hadde anmeldt, for lignende har skjedd mange ganger nå.

Skodje legger til at den unge bilføreren må regne med å betale for seg. Det har partene også avtalt.

– Her må vi statuere et eksempel med å fakturere, konkluderer idrettsformannen.