– Det er helt utrolig at så mange møtte opp på så kort varsel, forteller styreleder i Thaiforening Sunnmøre, Wanna Teppichaiyanond. Først søndag formiddag fikk medlemmene beskjed om at det skulle være minnestund for Thailands konge Bhumibol Adulyadej allerede klokka 17.00 søndag. Likevel dukket i underkant av 300 personer opp til minnestunden.

Ni minutter stillhet

På Rådhusplassen var det satt opp et bord som var pyntet med blomster og lys rundt et bilde av den avdøde kongen. De fremmøtte tok også med seg lys og blomster selv. En kort minnetale ble holdt, etterfulgt av ni minutter stillhet.

– Det var en veldig flott minnesmarkering. Han har vært kongen vår siden vi ble født og mange er triste over å miste han, selv om vi visste at han var syk, forteller Teppichaiyanond. Hun mener det er viktig å samles slik at man kan sørge sammen.

– Hver enkelt kan be for kongen alene, men der er riktig å samles. Da kan vi sørge sammen, sier hun.

Regjerte i 70 år

Bhumibol Adulyadej var verdens lengst regjerende, levende monark etter at han tok over tronen som 18-åring i 1946. Han ble 88 år gammel og døde 13. oktober etter å ha slitt med sykdom i flere måneder.

De fremmøtte tok med blomster og lys for å minnes kongen. Foto: Kjell Geir Knutsen