Yvonne Wold fra Rauma blir SV sin førstekandidat ved stortingsvalget 2017, mens Anders Lindbeck fra Ålesund er på 2. plass for Møre og Romsdal.

– Det føles veldig godt. Jeg ønsker å gjøre en skikkelig jobb for partiet, for fylket og for landet. Jeg er veldig klar og jeg får med meg et godt team, sier Yvonne Wold til nrk.

Til tross for at forrige gang SV fikk inn en stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal var i 2005, tror Wold at folket ønsker et skifte.

– Det handler først og fremst om å være synlig nok. Vi har en politikk som folk vil ha. Jeg tror folk er klar for et skifte i politisk retning, tror hun.

Botten for Ap

Stortingsrepresentant Else May Botten blir Arbeiderpartiets toppkandidat ved stortingsvalget neste år etter enstemming valg i Molde lørdag.

– Jeg setter stor pris på den tilliten som nominasjonsmøtet har gitt meg og de signalene som ble gitt under møtet, sa Else May Botten til nrk.

Fredric Bjørdal og Tove Lise Torve fikk de to neste plassene slik nominasjonskomiteen hadde foreslått.

Under debatten ble det gjort klart at Arbeiderpartiet har som mål å ta tre mandat i Møre og Romsdal i stortingsvalget i 2017.

Suveren førstekandidat for Venstre

Pål Farstad fra Kristiansund blir Venstre sin førstekandidat til det kommende valget, slik nominasjonskomiteen ville.