Kommunens annonse der de søker etter tjue sjukepleiere til den nye ØHD-avdelingen på Åse, har blitt flittig kommentert på sosiale media de siste par dagene.

«Ei skam at det ikke blir utlyst hele stillinger», og «ikke så veldig interessant uten at de er 100 prosent stilling», er blant kommentarene på kommunens facebookside.

Kommunen svarer på kritikken med blant annet å forklare at sjukepleierne måtte jobbe mer enn hver tredje helg hvis stillingene skulle være hele, og at tillitsvalgte og ledelse var enige om at det ikke er ønskelig med mer helgebelastning. Da var 75 prosent den største stillingsbrøken som var mulig.

Uheldig

– Færre og færre sjukepleiere ønsker å jobbe deltid, og vi tror at kommunen må satse på hele stillinger for å rekruttere nok flinke fagfolk, sier Ståle Evald Ræstad som er hovedtillitsvalgt for sjukepleierne i Ålesund kommune.

Ræstad har merket seg reaksjonen på stillingsannonsen, og forstår at folk reagerer.

– I dialogen med kommunen, greide de tillitsvalgte å få opp prosenten fra 60 til 75, men fulle stillinger med vakt hver tredje helg er det ideelle sett fra vår side, sier Ræstad.

Han sier at selv til hele stillinger, kan det være vanskelig å få søkere til ledige stillinger for sjukepleiere i Ålesund.

(saken fortsetter under)

Er fleksible

– I annonsen la vi vekt på at vi kan komme fram til gode ordninger hvis det viser seg at noen søkere ønsker seg mindre stillinger og andre større. Vi prøver å være fleksible, men vi har også klare økonomiske rammer å forholde oss til, sier Torfinn Vingen som er virksomhetsleder for legetjenester og akutt helseberedskap.

Han sier at kommunen i utgangspunktet valgte å lyse ut jevnstore stillinger, men at man i etterkant kan forsøke å legge kabalen på nytt hvis søkerne har ulike ønsker og hvis det er mulig å få til.

– På sosiale media argumenterer folk med at problemet løses ved å ansette flere sjukepleiere?

– I teorien er dette for så vidt riktig, men vi må holde oss innenfor de rammene for bemanning som er lagt i forprosjektet for ØHD-avdelingen. På denne avdelingen vil det være stort behov for sjukepleiere både på ukedagene og i helgene. Da kan vi ikke øke bemanningen ytterligere på hverdagene.

– Spennende arbeidsplass

Vingen sier at stillingsprosentene som nå lyses ut, er et resultat av et samarbeid med de tillitsvalgte der utgangspunktet har vært at en ønsker størst mulig stillinger og en turnus som dekker 100 prosent av vaktene.

Virksomhetslederen forteller at mange allerede har vist interesse for å jobbe på ØHD-avdelingen.

– Vi tror at dette blir en spennende arbeidsplass, og ønsker selvsagt at flest mulig søker, understreker Torfinn Vingen.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside