Smp.no har fått tips og spørsmål fra passasjerer om at ferja M/F Stryn, som midlertidig går i sambandet Festøy - Solevåg, forlot kai med bilplasser igjen på siderampen.

– Det er frustrerende å stå igjen når det er plass på ferja, skriver en tipser som ønsker en forklaring fra Fjord1.

Mannskapet om bord på M/F Stryn bekrefter at ferja ikke var full da de måtte legge fra.

Sperret for andre

Smp.no fikk opplyst at det var en vrien passasjer som nektet å kjøre opp på siderampen som skapte trøbbelet.

En fortvilt matros forsøkte, men på grunn av rutetabellen hadde ikke vedkommende tid til å fortsette diskusjonene, fikk smp.no først opplyst av skipperen om bord.

– Ikke en krangel

Matros Maria Solevåg forteller at det er mange som av ulike årsaker ikke har lyst til å kjøre opp på siderampen.

– Det var ikke en krangel, og vi har ikke myndighet til å tvinge folk til å kjøre opp, presiserer Solevåg om situasjonen.

Hun sier at det er snakk om flere som ikke ønsker å kjøre opp på rampen. Billistene må få stå nede på dekk om de ikke ønsker å kjøre opp.

– Det går selvsagt på bekostning av andre, større biler, som ikke har anledning til å kjøre opp på rampen. Selvfølgelig er dette frustrerende for de som står på kaia, og som ikke får være med, fortsetter hun.

Matrosen presiserer at ferjemannskapet ønsker å få med seg flest mulig. Dårlige bremser og håndbrekk er to av mange årsaker til at enkelte ikke ønsker å kjøre opp på siderampen.

- Sjelden dette blir resultatet

Operativ leder Torbjørn Vik i Fjord1 forteller, på samme måte som matros Solevåg, at det fra tid til anna skjer at passasjerer vegrer for å kjøre opp på rampen.

- Så langt råd prøver vi å legge til rette for at de skal få slippe dette, men jeg kan ikke huske å tidligere ha opplevd at det at noen har nekta - og rampen ikke har blitt fylt opp, har resultert i at biler har blitt stående igjen slik som på Festøy - Solevåg i dag, sier han.

Foto: SMP-TIPSER