- Norske og kinesiske myndigheter har nå en enighet som danner grunnlag for å arbeide praktisk mot en normalisering av bilaterale politiske relasjoner mellom Norge og Kina.

I den anledning inviterer Nærings- og Fiskeridepartementet det de kaller "sentrale bedriftsledere" til et møte om Kina mandag 30. januar.

- Jeg ser frem til å gjenoppta forhandlingene om en frihandelsavtale med Kina så raskt som det er praktisk mulig. Dette vil være en prioritert sak som jeg vil jobbe aktivt med fremover, sier næringsminister Monica Mæland.

Statsrådene ønsker å møte norsk næringsliv for å diskutere muligheter og utfordringer som vil åpne seg i det kinesiske markedet.

- Kina har potensiale til å bli et betydelig marked for norsk sjømat. Forhåpentligvis vil norske bedrifter nå i større grad få ta del i utviklingen av kinesiske sjømatmarkedet, hvor det er en voldsom etterspørsel, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Se hele listen over inviterte bedriftsledere under

Blant de inviterte finner vi sunnmøringer som Gunvor Ulstein fra Ulstein Verft, Alf-Helge Aarskog fra Marine Harvest, Eldar Sætre, Statoil, og Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt.

Disse næringslivstoppene er invitert. Foto: nfd.dep.no