– Vi i fylket har sagt vi kan forskuttere det som det koster. Men vi må vite når vi kan få pengene tilbake fra staten, sier leder i samferdselsutvalget Kristin Sørheim.

Noen klart svar på det kunne ikke statssekretær i samferdselsdepartementet Tom Cato Karlsen gi Møre delegasjonen som fredag formiddag var i samferdselsdepartementet.

– Det er transportplanen som avgjør. Får vi en plan for når vi kan få pengene tilbakebetalt kan vi starte opp etter sommeren, sier Sørheim.

Rassikringsprosjektet på fylkesveg 63 mellom Eidsdal og Geiranger er kostnadsberegnet til 700 millioner kroner og skal sørge for en trygg heilårsveg til turistbygda.

Frps Frank Sve føler seg temmelig trygg på at finansieringen kommer på plass.

– Vi fikk skryt fra departementet i forhold til at prosjektet er gryteklart og kan startes opp. Departementet flytter nå penger dit det er byggeklare prosjekt, så dette har jeg god tro på går seg til, sier Sve.

Daglid leder ved Hotell Union i Geiranger, Sindre Mjelva, mener en sikker helårsveg er en helt nødvendig forutsetning for at Geiranger skal opprettholde sin status som verdensarvområde.

– Kravet fra Unesco i Paris er at det skal bo folk i bygda og at markene blir slått og landskapet vedlikeholdt. Skal vi klare det er vi helt avhengig av en trygg helårsvei, sier Mjelva.