Ålesunderen er en av ti utøvere som foreløpig er tatt ut til å være en del av landslagssjef Johan Flodins tropp som skal jobbe fram mot Tokyo-OL i 2020.

– Det har vel lagt i kortene en stund at jeg ville bli tatt ut, men jeg er jo uansett godt fornøyd med å ha kommet gjennom nåløyet. Spesielt nå som litt færre enn først antatt ble tatt ut, sier Martin Helseth om uttaket.

I tillegg til han, er blant andre Olaf Tufte, Are Strandli og Nils Jakob Hoff tatt ut.

– For min del så betyr dette at jeg får litt mer midler og litt flere muligheter til å drive med idretten min på høyt nivå, sier Martin Helseth.

Martin Helseth Foto: Vasco Pinhol, Trolltegn

Team Tufte

Riktignok tror han ikke uttaket vil bety voldsomt store endringer for verken hverdagen eller ambisjonene hans.

– Gjennom at jeg har vært en del av Team Tufte, som på en måte har tatt meg under vingene sine, så har jeg fått muligheten til å være med på det meste allerede. Så det blir nok ikke voldsomt store endringer, men det gir tilgang til litt flere sponsormidler og mulighet til å være med på litt flere samlinger, sier Martin Helseth.

22-åringen fra Ålesund blir sett på som et av landets største rotalenter.

Fra før har han to sølv i dobbeltsculler i U23-VM på to år med to ulike makkere, og i fjor vant han også NM-gull i singelsculler.

Da Olaf Tufte besøkte Ålesund før jul, haglet lovordene om Martin Helseth.

– Martin kan bli vanvittig god. Han kommer til å bli en olympier, sa Tufte – og la til at Helseth fort kunne vende hjem til Norge med medalje rundt halsen.

Lover medalje

Om ikke Martin Helseth vender hjem fra OL med medalje rundt halsen, bør i alle fall noen andre gjøre det. I hvert fall om landslagssjef Johan Flodins ambisjoner skal oppfylles.

I forbindelse med uttaket til elitelandslaget, er Flodin svært offensiv på roernes vegne.

– Jeg ser massevis av positive tegn og opplever at vi nå går inn i en ny olympisk periode med bedre forutsetninger enn tidligere. Vi har lovet Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen én medalje i OL og én medalje i Paralympics i Tokyo 2020, sier landslagssjef Johan Flodin til NTB.