Ballbingen fikk under ekstremværet store skader på fundamentet som holder oppe veggen mot vest, og hele veggen er nå begynt å helle innover.

Stengt Kjetting, hengelås og beskjed om at ballbingen er stengt møter de som vil bruke fotballbanen ved Volsdalen skole.

Prisen på å få satt den i forsvarlig stand igjen beløper seg til 106.000 kroner.

– Vi så ingen andre muligheter enn å stenge ballbingen for all bruk inntil dette er kommet i orden igjen, forteller leder for FAU ved Volsdalen skole, Marianne Giørtz.

Ansvar?

Ballbingen ble åpnet i 2004, og var et spleiselag mellom flere aktører, blant annet Volsdalen skole, Volsdalen menighet, AaFK, Guard og en rekke sponsorer. Ålesund kommune stilte tomt til disposisjon.

– Daværende FAU fikk da ta over ballbingen i bytte mot at de utførte vedlikehold som å skifte planker og nett, noe som har vært fulgt opp gjennom årene, forteller Giørtz.

Men 106.000 kroner har ikke FAU.

Populær Ballbingen i Volsdalen er et populært samlingspunkt. FAU-leder Marianne Giørtz (bak t.h.) og lærer Kari Sørdal ved Volsdalen skole håper på sponsorer for å få utbedret skadene.

– Og det viser seg at ballbingen ikke er forsikret, verken gjennom oss eller kommunen, så dette er noe vi må dekke sjøl. Vi frir nå til sponsorer slik at de nødvendige utbedringer kan gjøres, og noen har allerede meldt seg, som Sparebanken Møre, men vi er avhengige av at mange fler stiller. FAU er ikke i nærheten av å ha slike midler, sier Giørtz.

Hun er redd for konsekvensene dersom veggen skulle ramle ned og skade noen.

– Ikke minst så kan man pådra seg alvorlige skader, og hvem er i tilfelle erstatningspliktige da?, undrer Giørtz.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Populær

Ballbingen er et svært populært innslag i nærområdet, og en av de få samlingsplassene for barn og unge i bydelen. I tillegg blir den også mye brukt av asylsøkere.

– Og i skoletida er det veldig mange som bruker den. At den nå er stengt, er trist for alle, sier lærer ved Volsdalen skole, Kari Sørdal.

– Dette må eventuelt løftes opp et nivå. Det er ikke noe vi har på vært budsjett, sier Oddvar Kongsvik i kommunens Vap-avdeling.

Heller ikke Ålesund kommunale eiendom ser på ballbingen som «sitt bord».