Det fastslår AUF-leder i Møre og Romsdal Aurora Dimmen Bratli (18). Hun er på sitt første Ap-landsmøte og er strålende fornøyd med gjennomslaget ungdomsorganisasjonen har hatt til tross for at de tapte slaget om Lofoten.

– Vi tapte den kampen. Selv om det blir konsekvensutredning har vi klart å flytte standpunktet til moderpartiet. Det er vi fornøyd med, sier Bratli.

Fjerningen av k-en i KRLE-faget,  11 måneder med studiestøtte, lovfesta kommunale ungdomsråd og en videreføring av prøveordningen med stemmerett for 16-åringer er noen av  seirene til AUF på dette landsmøtet.

– Landsmøtet har vedtatt at dagens fraværsgrense i den videregående skolen skal bort og at det skal utredes en ny ordning. Vi skal selvfølgelig ha en fraværsgrense, men vi i AUF kommer til å være med og påvirke når en ny grense skal vedtas. Vi kan ikke ha det slik som i dag, sier Bratli.

Som synes det har vært spennende å være med å utforme ny Ap-politikk på nært hold.

– Det har vært utrolig gøy å være med på dette. Jeg har vært på talerstolen og det er veldig stas å være så tett med på å lage ny politikk, sier Bratli.