Finn Lausund er klar over at han også kan risikere å ikke bli tatt på alvor når han nå gir ut boka «Urkraften».

– Den sjansen tar jeg. Folk får tro hva de vil. For meg har det vært helt nødvendig å skrive denne boka, og jeg vet det finnes mange som vil kjenne seg igjen og få en aha-opplevelse når de leser det jeg har skrevet.

Jorda, kosmos og universet

I over 25 år har den 71 år gamle ålesunderen jobbet med det som nå har blitt en «murstein» på nesten 500 sider.

– Går det an å si hva den handler om på en enkel måte?

– Egentlig ikke, men jeg har forsøkt å skrive enkelt om kompliserte tema. «Urkraften» handler om jorda, kosmos og universet. Det er vel den enkleste måten å si det på.

Kvinner, vin og sang

I forordet til boka skriver Finn Lausund at den første halvdelen av livet hans stort sett handlet om «kvinner, vin og sang», og at det utenomjordiske og åndelige ikke var noe han interesserte seg noe særlig for.

– Men det gikk opp for meg etter hvert at livet måtte bestå av noe mer enn at vi blir født og dør og så er det over. Etter hvert som jeg fordypet meg i alt som finnes av litteratur om dette, gikk det opp for meg at bevismaterialet for at det også finnes en helt annen verden er overveldende.

Boka er delt inn i 44 kapitler der forfatteren beskriver kontakt med utenomjordiske vesener og en sjeleverden der vi både kommer fra og skal videre til etter livet her på jorden. Men han er også innom seksualitet, kritikk mot frimureriet og bringer til torgs en del teorier som nok vil provosere kraftig der de rammer.

Innsyn i kosmos

Finn Lausund forteller at han allerede i guttedagene hadde det han kaller et innsyn i kosmos. – Livet her på jorden er kanskje ikke så viktig når vi likevel skal videre til en sjeleverden?

– Livet på jorda er veldig viktig! Det er her vi skal skaffe oss nødvendige erfaringer som vi ikke får i sjeleverdenen, slår Finn Lausund fast.

Han gir ut boka på Kolofon forlag, og alle de store bokhandlerkjedene har den på sine lister.

Foto: Staale Wattø