Turen startet fra Grimstad torsdag 1. mai. Da slo like godt Dag Otto Lauritzen følge med den spreke ålesunderen de første to milene til Lillesand.

– Å sykle med Dag Otto har vært en drøm, og endelig skulle jeg få lov, skriver Halsebakk i bloggen sin, som etter følget konkluderer med at Lauritzen var enda mer herlig i virkeligheten enn på TV.

Ennå gjenstår mange mil oppover kysten. Halsebakk regner med å sykle innom Ålesund i midten av juni. Før han til slutt etter planen når Kirkenes 11. juli.

– Underveis håper jeg og få med meg litt folk og skape blest, sier han til Sunnmørsposten.

Ivrig Ålesunderen Robin Halsebakk er glad i trening, og har tidligere sykla fra Bergen til Trondheim.

Omveg, ministerfølge og blest

Halsebakk oppdaterer daglig om oppturer og nedturer på yngel.no.

Allerede på andre etappe kom den første utfordringen, i form av et sykkel forbudt-skilt på veg til Flekkefjord.

– Sjekket ny rute på google maps og det viste seg at jeg måtte ta en lang omveg på 55 kilometer. For en nedtur! Lite visste jeg da at denne bød på grusveger og masse motbakker, skriver han på bloggen.

Til gjengjeld fikk han se fantastisk natur på denne ruta. Litt blest har han også skapt på vegen, og til Stavanger på søndag slo samferdselsministeren følge på sykkel.

Sykkel-VM

Ideen blei født i februar på en konferanse for unge fra sjømatnæringa i Bergen, forklarer Halsebakk. «Laks er viktig for Norge» er en viktig sponsor av sykkel-VM går av i Bergen i høst. Halsebakk jobber i Sølvtrans og deltok på konferansen.

– Og der var Dag Otto Lauritzen, som oppfordra oss til å finne på ett eller annet rundt sykkel-VM. Og han var nok i overkant motiverende! sier Halsebakk til Sunnmørsposten.

Følge Også U23-verdensmester Kristoffer «Doffen» Halvorsen slo følge med Halsebakk på deler av første etappe. Bak kjører en god kompis i følgebil. Foto: Privat

Halsebakk var ikke vanskelig å be. Først kom ideen om å be om å få døpe en båt under sykkel-VM.

Blir nå en realitet

«Ronia Diamond» som bygges på Kleven Myklebust skal ligge på ærverdige Statsraad Lehmkull sin plass i Vågen under sykkel-VM, forteller han ivrig.

Samtidig begynte han å lufte en annen ide – om å sykle Norge på langs.

– Det var bare en løs plan, men så begynte folk å snakke om det. Da ble det plutselig en realitet, sier han.

Kreftsaka

Dermed var det bare å legge seg i hardtrening for turen. Robin har også tatt en full helsesjekk av kroppen.

Da moren til en nær venn døde av kreft, kom også ønsket om å kunne bidra med noe i kreftsaken. I et personlig første blogginnlegg forteller han om å ha mistet flere nære familiemedlemmer til kreft, og han valgte å bruke den allerede planlagte sykkelturen til dette formålet.

Live På bloggen kan man følge sykkelturen live. Så langt hadde han kommet mandag kveld. Foto: Skjermdump: Yngel.no

– Kreftforeningen fremhever to viktige tiltak for å redusere risikoen for å utvikle kreft, og det er fysisk aktivitet og godt kosthold. Det passer godt inn i prosjektet vårt, sier Halsebakk.

26-åringen er tidligere Herd-spiller og en ivrig morsjonist, og har blant anna sykla fra Bergen til Trondheim med kompisen Tarjei Bakken. Men aldri så langt som han skal nå.

– Det blir nok vondt, men også show, sier Halsebakk om turen.