I dag ble det kjent at Romsdalshalvøya interkommunale renovasjonsselskap (RIR) har sagt opp avtalen med selskapet RenoNorden som har store økonomiske problemer. Helt siden begynnelsen av juni har den skandinaviske avfallsgiganten stått på lista over selskap som Olso børs har til "særlig obsevasjon". I går sendte børsen ut meldinga om at RIR har sagt opp kontrakten, og at et nytt selskap heleid av RIR skal ta over biler og mannskap fra RenoNorden. RenoNorden samler også inn bosset i Nordfjord.

Også i Årim

Det kan også bli løsninga for ÅRIM dersom det ender med konkurs i RenoNorden. I et brev til eierkommunene, skriver daglig leder Øystein Solevåg i Årim at selskapet er innstilt på å ta over innsamlinga av avfall resten av avtaleperioden med RenoNorden som går ut i 2019. Solevåg mener det er den beste løsninga for å sikre at avfallet blir tømt når det skal.

Beredskapsplan

Solevåg skriver i brevet at det er mye som tyder på at RenoNorden vil greie å komme seg ut av den vanskelige situasjonen, men at Årim likevel vil etablere en beredskapsplan som skal sikre drift av renovasjonstjenestene dersom RenoNorden kaster kortene.

Lang usikkerhet

Det var styret i RIR som etter flere ukers usikkerhet vedtok å si opp kontrakten med RenoNorden og overta innsamlinga av avfall sjøl. I ei pressemelding sier styreleder Ketil Sorthe i RIR at de gjør det de mener er nødvendig for å sikre abonnentene de tjenesten de betaler for.

Medlemmene i representanskapet i Årim har fått beskjed om at de må møte på kort varsel.