Ei mor og dattera har hatt tilhold i Spjelkavik kirke i fem måneder.
            (Foto: Jørn Helge Egset)

Ei mor og dattera har hatt tilhold i Spjelkavik kirke i fem måneder.Foto: Jørn Helge Egset

Sjuåring hentet ut av kirkeasyl etter fem måneder

En sju år gammel jente som har sittet i kirkeasyl sammen med sin mor i Spjelkavik siden februar, ble hentet ut fredag og er gjenforent med sin britiske far.

– Fredag morgen var namsmannen og barnevernstjenesten inne i kirken og fikk hentet ut jenta, sammen med moren. Faren landet lørdag på Vigra flyplass, og far og datter er lykkelig gjenforent, sier farens advokat Sol Elden til Dagbladet.

Oslo tingrett, Borgarting lagmannsrett og Høyesterett har bestemt at jenta og hennes to brødre skal tilbakeføres til barnas britiske far på den spanske øya Mallorca. Da barnevernet i Ålesund hentet jentas to brødre på skolen, flyktet moren med datteren til Spjelkavik kirke.

Sjuåring i kirkeasyl i Spjelkavik kirke siden februar – blir ikke hentet ut

En sju år gammel jente sitter i kirkeasyl, men Høyesterett sier hun skal overføres til faren i Spania. Farens advokat er oppgitt over at jenta ikke hentes ut.


– Jeg er svært skuffet, fortvilet, skremt og sjokkert over at norske instanser ikke har tatt hensyn til barnas beste, især når det foreligger så mye dokumentasjon som underbygger mine bekymringer når det gjelder barnas tidligere levevilkår i Spania, som er av svært alvorlig karakter, sier moren til Dagbladet via sin advokat Heidi Varmann.

Høyesterett har bestemt at det er en spansk domstol som skal behandle hvem av foreldrene som skal ha foreldreretten til de tre barna.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Inviterer til åpent møte i kveld

Alt du vil vite om bad og heis

Sammenstøt på Moa

Sammenstøt mellom vogntog og personbil har førte til trafikkaos på Moa.

Veg stengt for tunge kjøretøy:

Vogntog har køyrd utfor vegen

NTNU vurderer mannspoeng på kvinnedominerte fag

NTNU i Trondheim har lenge brukt kvinnepoeng for å få kvinner til å studere teknologi. Nå vil ledelsen ha mannspoeng på kvinnedominerte fag.