Det er i en merknad til områdeplanen for Campus Ålesund at Kaj B. Westre i NMK Eiendom skriver at et hotelltilbud vil gjøre campus mer attraktiv for internasjonale møter og konferanser. Logistikken blir enklere når folk kan bo der møtene holdes. Et hotell vil etter NMKs mening også gjøre det enklere og mer attraktivt for gjesteforelesere, utvekslingsstudenter, forskere på korttidsopphold og folk i prosjektstillinger.

Ingen omkamp

I reguleringsplanen for NMK II lå det opprinnelig inne hotellplaner, men byggesakspolitikerne ønsket ikke et slikt tilbud på Nørve. De ga imidlertid grønt lys for førte overnattingsrom.

– På ingen måte. Campus har utviklet seg på en måte de siste årene jeg tror de færreste hadde forestilt seg. Store, internasjonale aktører har etablert seg her, Newtonrommet og Blue Innovation Arena åpner snart dørene og i slutten av måneden vil det være full drift i NTNU sine lokaler og simulatorer. Vi vil ha den beste campusen her i Ålesund, og i områdeplanen ser vi tjue-tretti år fram i tid. Vi mener at et fullverdig hotell er et servicetilbud vi ikke kan legge på hylla.

Knutepunkt

Sist debatten om hotell var oppe, ble også konkurransen til sentrumshotellene trukket inn.

– Så vidt jeg kan se har hotellene i sentrum godt belegg, sier Westre.

Han minner om at campus og sjukehuset også er viktige knutepunkt i tillegg til sentrum og Moa.

– Åse har sjukehushotell og det er hotell i Spjelkavik. Jeg synes ikke det er unaturlig at campus også har et slikt tilbud, sier Westre.

Parkering

I merknaden til planen, tar NMK også opp parkeringsforholdene på campus der de mener planen foreløpig er for rigid.

– Men sammen med NTNU, Ålesund parkering og en internasjonal aktør jobber vi med å få til innovative og bærekraftige løsninger for en bedre mobilitet som i framtida kan bli et godt alternativ til bilbruk, sier Kaj B. Westre.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside