Streiken ble avblåst i siste liten torsdag morgen, men selskapet hadde allerede kansellert et stort antall avganger for å være føre var.

– Status nå er at vi er oppe i normal drift igjen fra cirka klokken 14. Vi er svært glade for å kunne fokusere på å ha passasjerene i lufta og få dem fram til reisemålet, sier pressekontakt Tonje Sund i SAS til NTB.

I løpet av dagen har selskapet hatt ekstra bemanning for å hjelpe passasjerer som plutselig sto uten sin planlagte flyavgang.

– Det er snakk om 100 kansellerte avganger, som har påvirket 10.000 passasjerer, så det har hatt store konsekvenser. Nå er vi kjempeglade for at vi har fått på plass en avtale med pilotforeningene i Norge, på lik linje med i Sverige og Danmark, sier Sund.

Hun sier at de aller fleste er på vei, eller har kommet seg til sitt planlagte reisemål.

– Jeg har ikke noe nøyaktig tall, men vi jobber med å finne gode løsninger for dem som ennå trenger å komme seg fram, sier Sund.

I løpet av dagen har selskapet satt opp ekstra fly til Bergen for å unngå for mye kaos i forbindelse med Sykkel-VM. Det er også satt opp ekstraavganger til Stavanger, Paris og Longyearbyen.