Helse Midt-Norge har lagt ut anbud for pasienttransporten. Dette anbudet, som utløp mandag 25. september klokka 12, falt ikke akkurat i god jord hos fylkets største taxiselskap.

–For drosjene går det ikke å oppfylle de kravene som helseforetakethar satt i de to anbudene som ble lagt ut i år. Kravene innebærerat det ikke vil være lønnsomt å drive transporten, skriver Nordvest Taxi AS i en pressemelding mandag.

Selskapet mener at de krava til lønn som helseforetaket stiller for sine egne ansatte, ikke kan oppfylles dersom de skal kjøre på betingelsene i anbudet.

Har ikke levert inn tilbud

Selv om pasientreiser er en viktig inntektskilde for drosjene, har selskapet valgt å ikke levere inn tilbud.

– Vårt selskap, som har de fleste drosjene i Møre og Romsdal somtransportører, har ikke lagt inn tilbud på pasienttransporten slikden er beskrevet i to anbud som Helse Midt-Norge (HMN) la ut i maiog i september i år, skriver Nordvest Taxi.

Ingen som kunne godkjennes som transportører la inn tilbud i mai. Om noen har gjort det i denne runden, kjenner selskapet ikke til. Men de tviler på dette, da de mener det kun er foretatt kosmetiske endringer.

Drosjeselskapet skriver videre at de er villige til å gi betydelig prisavslag for kjøringer for en så stor kunde som helseforetaket er.

– Men selv en betydningsfull kunde kan ikke bygge opp et helt egettakstsystem og slik snu opp ned på en bransje som er envelfungerende aktør. Det er dette Helse Midt- Norge forsøker ågjøre i de to anbudene i år, står det i pressemeldingen.

Kommunikasjonsdirektør i Helse Midt-Norge, Tor-Harald Haukås, sier til NRK at de ikke kan kommentere saka mens de er i en anskaffelsesprosess.