Direkte:

Se Veslemannen direkte her

Se direktevideo fra det ustabile fjellpartiet Veslemannen i Rauma. Farenivået er fremdeles rødt.

NRK sitt kamera sender direkte fra den rasutsatte Veslemannen. Smp.no sender dette med tillatelse fra NRK.

Aktivt fjellparti


Veslemannen:

Farenivået hevet til rødt for Mannen – beboere evakuert

NVE hever farenivået på Veslemannen til rødt, noe som innebærer «ekstrem rasfare». Ordføreren i Rauma opplyser at alle beboerne under fjellet er evakuert.

Veslemannen er et lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen.

Mens de årlige bevegelsene i Mannen utenfor Veslemannen utgjør noen få centimenter årlig, har den mest aktive delen av Veslemannen forskjøvet seg over én meter det siste året.

Området som kan rase har et volum på 120.000 - 180.000 kubikkmeter, det vil si rundt én prosent av det totale volumet av Mannen.

Store variasjoner

Det er store sesongmessige variasjoner i bevegelsene i Veslemannen. På vårparten både i 2017 og 2016 var bevegelsene nede i 0,1mm per døgn. Hastighetene utover sommeren har økt, men også variert, og ligget på mellom 1 og 2 cm i døgnet.

Søndag 15. oktober ble farenivået hevet til rødt, på grunn av mye nedbør og snøsmelting. Dyr og mennesker som bor i det rasutsatte området evakueres nå for femte gang.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Norgesraidet ble stoppet på Moa

Hadde planlagt «vanntett» svindel – slik ble de avslørt

De betalte tilsynelatende med egne kredittkort og skjulte sporene sine. I løpet av få dager hadde de kofferter fulle av kostbar elektronikk, smykker og parfyme.